Een kleine luiaard is in Costa Rica van de dood gered. Het dier werd op een strand gevonden, vastgeklemd aan een steen, vlak voordat de vloed op zou komen.

luiaard
Luiaard gered op strand in Costa Rica | Foto: Facebookpagina Morgan’s Jungle Lodge

Dirk Morgan, eigenaar van Jungle Lodge in Puerto Jiménez de Osa, en een Amerikaanse man uit Ohio vonden het dier op het strand. Het dier had al vloed over zich heen gehad. Morgan:

“Het is een geluksdag voor dit dier dat we gevonden hebben op het strand voor het gegrepen zou worden door het water. Het is een jonge tweevingerige luiaard die de vloed overleefde. We ontdeden zijn gezicht van het zoute water en brachten hem naar de dierenopvang in alle rust. Hij leek het goed te maken en blij te zijn dat hij gedroogd en veilig gesteld was.”

Als ze het dier niet hadden gevonden, had hij het niet overleefd.

https://www.facebook.com/morgansjunglelodge/posts/1847176045293120

“Zonder de redding zou de luiaard omgekomen zijn door de middagzon. Honden uit de omgeving zouden hem als prooi hebben gezien.”

Luiaards leven voornamelijk in de hoogte, vastgeklemd aan bomen. Ze zijn zeer kwetsbaar op de grond omdat ze niet sneller kunnen lopen dan 2,5 meter per minuut. Het enige verdedigingsmechanisme dat ze hebben wanneer ze in gevaar is, zijn hun klauwen.

Bronnen: Costa Rica Hoy, Wikipedia ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer