Wereldwijd wordt morgen, zaterdag 7 oktober, de Global March for Elephants and Rhinos gelopen. Animals Today organiseert dit jaar de mars in Amsterdam. Het thema van de GMfER is ‘March for justice, justice for all’, oftewel: Recht voor al wat leeft!

Global March for Elephants and Rhinos
GMfER Amsterdam 2016 met Karen Soeters van Animals Today | Foto: Bart van Riel/Animals Today

Olifanten en neushoorns zijn de ambassadeurs van alle diersoorten die bedreigd worden door menselijk handelen en het gebrek aan politieke wil om bijvoorbeeld stroperij en trofeejacht uit te bannen. Met toenemende bezorgdheid voelen we dagelijks dat machtsmisbruik, corruptie, hebzucht en de almaar groeiende wereldbevolking een steeds grotere bedreiging vormen voor alles wat leeft op aarde. Ecosystemen verdwijnen door klimaatverandering, leefgebieden worden kleiner door ontbossing, en de enige waarde van bedreigde diersoorten lijkt te bestaan uit het geld dat op de zwarte markt wordt neergeteld voor hun ivoor, neushoornhoorn of andere lichaamsdelen. Of het bedrag dat trofeejagers neertellen om een van de ‘big five’ dood te schieten.

Global March for Elephants and Rhinos
Foto: GMfER Amsterdam

Stropers
Iedere 15 minuten wordt een olifant door stropers gedood om zijn slagtanden. Iedere dag vinden 3 neushoorns de dood vanwege hun hoorn. Als dit zo doorgaat zijn deze iconische dieren over 10 jaar uitgestorven. En ook leeuwen, tijgers en zoveel andere diersoorten zijn het slachtoffer van stroperij, en het geloof dat hun botten of andere lichaamsdelen een geneeskrachtige werking hebben. Zo nu en dan zijn er lichtpuntjes, maar de internationale gemeenschap doet nog steeds te weinig om de stroperij en illegale handel in dierproducten en bedreigde diersoorten een halt toe te roepen. Daarom doen morgen overal ter wereld vele duizenden mensen mee aan de Global March for Elephants and Rhinos.

Global March for Elephants and Rhinos
Foto: Bart van Riel/Animals Today

Loop je mee?
De minachting voor onze planeet vormt de bron van veel leed en onrecht dat dieren en natuur worden aangedaan. Daartegen moeten we ons – meer dan ooit tevoren – massaal verzetten. De klok tikt door en daarom hebben we geen tijd te verliezen.

Sluit op 7 oktober aan bij de GMfER in Amsterdam, of ergens anders in de wereld. Doe mee en laat je stem horen voor de dieren die dat zelf niet (meer) kunnen. Want een wereld zonder deze dieren is een eenzame plek…

De mars vertrekt om 14 uur vanaf het Stationsplein voor het Centraal Station in Amsterdam, waar we verzamelen vanaf 13 uur. Meer informatie vind je op:

Website #GMfER Amsterdam
Facebookpagina #GMfER Amsterdam
– Meld je even op de Facebook evenementenpagina dat je ook komt?

Global March for Elephants and Rhinos
Wij zeggen NEE tegen ivoor! | Foto: Bart van Riel/Animals Today

©AnimalsToday.nl/GMfER Amsterdam