De internationale campagne en daaraan verbonden petitie van VIER VOETERS om een einde te maken aan het trieste lot van galberen in Vietnam heeft inmiddels meer dan 500.000 handtekeningen opgeleverd. Maar dat aantal moet nog verder omhoog.

galberen
Help de galberen van Vietnam, teken de petitie | Foto: ©Animals Today

Naar schatting leven in Vietnam zo’n 1.300 galberen onder erbarmelijke omstandigheden, zowel in berengal ‘fabrieken’ (galboerderijen) als bij mensen thuis, opgesloten in krappe stalen kooien. Hoewel de productie van berengal in Vietnam officieel verboden is vindt het nog steeds plaats. Ook de handel in berengal is nog steeds levendig, onder meer omdat er grote vraag naar is voor traditionele Chinese medicijnen. In veel Aziatische landen wordt gemeend dat berengal helpt tegen spijsverteringsproblemen, oogkwalen en  inwendige bloedingen, terwijl hiertegen uitstekende moderne medicijnen beschikbaar zijn.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Samen met honderdduizenden dierenvrienden wereldwijd roept VIER VOETERS de Vietnamese overheid op om maatregelen te treffen die een definitief einde maken aan de berengalindustrie. Kieran Harkin, hoofd van het internationale campagneteam:

“Om een sterk signaal af te geven aan de Vietnamese overheid is het ons doel om een miljoen handtekeningen te verzamelen. Dit helpt ons met de boodschap dat er een einde moet komen aan de berengalboerderijen.”

Uitdaging
Om de campagne kracht bij te zetten heeft VIER VOETERS een uitdaging voor iedereen. Bekijk deze beelden (klik op de link). Hoe lang hou je het vol om ernaar te kijken?

Eerder dit jaar ging hoofdredacteur Karen Soeters van Animals Today naar Hanoi, om daar met eigen ogen te zien wat galberen moeten doormaken. Bekijk de reportage hieronder:

Teken de petitie tegen de galbeerindustrie hier.

Bron: VIER VOETERS ©AnimalsToday.nl Bart van Riel