Op Dierendag is in Haarlem Jippies Kattencafé geopend. Het kattencafé in de Keizerstraat is een initiatief van Maureen van der Meij en Stefan van den Berg. Zij wonen samen met drie katten. Een daarvan is afgelopen september 24 jaar is geworden en de naamdraagster van het café.

Jippies Kattencafé
Jippies Kattencafé is geopend | Foto: Belinda van der Kort

Jippie zelf is niet in het kattencafé te vinden, maar wel vijf andere katten die Maureen en Stefan uit verschillende regionale asiels gehaald hebben. Dat zijn: Red, Hanna, Spooky, Eva en Arie. Volgende week komt Simba erbij en weer een week later komt Kimberley het span versterken. Het streven is dat er acht katten gehuisvest gaan worden in Jippies Kattencafé.

Doorstroom
Maureen en Stefan willen met Jippies Kattencafé de doorstroom bespoedigen voor de katten uit asiels en tehuizen. De katten in Jippies Kattencafé zijn geselecteerd op basis van hun karakter. Bij de selectie is rekening gehouden met hoe sociaal de kat is naar mensen en of hij/zij in een groep kan leven. Iedere kat wordt in eerste instantie in een ruimte gehuisvest waar de gasten niet kunnen komen, zodat de katten kunnen wennen aan elkaars geuren en aanwezigheid.

Jippies Kattencafé
Red | Foto: Belinda van der Kort

Al het meubilair in het kattencafé hebben Maureen en Stefan gekocht bij tweedehands winkels. Na een crowdfunding van twee maanden is het ze gelukt het Jippies Kattencafé te starten.  Zeker 2 maanden hebben ze in het pand gewerkt om het zo te krijgen zoals het nu is. En het resultaat mag er zijn: een gezellige huiskamersfeer met bomen, hangbruggen en poppenbedjes voor de katten.

Toevallig
Het idee van een kattencafé is niet nieuw. In Nederland zijn nu zo’n 11 kattencafés. In Taiwan werd in 1998 het eerste kattencafé geopend en in april 2015 voor het eerst in Nederland. Maureen en Stefan kwamen op het idee doordat ze tijdens een weekendje weg in Tsjechië toevallig een kattencafé binnenliepen.

Jippies Kattencafé
Foto: Belinda van der Kort

Heb je zin om wat te eten of te drinken waar je ook katten kunt aaien, knuffelen en bewonderen? Bezoek dan een keer Jippies Kattencafé in de historische stad Haarlem. Het adres is Keizerstraat 10. Meer informatie vind je op de website van het kattencafé.

©AnimalsToday.nl Belinda van der Kort