De man die paarden leverden voor Hollywoodfilms als “Braveheart” en “Sense and Sensibility” is veroordeeld wegens dierenmishandeling.

Paard Hollywood paarden
Photo Credit: Saparevo via Compfight cc

Inspecteurs van de RSPCA (de Engelse Dierenbescherming) waren geschokt door de toestand waarin ze de paarden van de man, Adrian Alexander, aantroffen. Twee van de vier paarden waren er zo slecht aan toe dat de inspecteurs de fysieke conditie van de dieren met een 0 beoordeelden.

De dieren waren zo ernstig verwaarloosd dat ze zichzelf beschadigden terwijl ze wanhopig probeerden aan hun zwaar geïnfecteerde huid te krabben. Daarbij waren ze ondervoed en hadden ze wormen. Een van de vier paarden was zo ziek dat het dier is geëuthanaseerd. Voor de drie andere paarden is een nieuw onderkomen gezocht.

Alexander is veroordeeld tot 1 dag cel of een boete van £2,200 voor de ernstige verwaarlozing van de vier paarden die hij op zijn boerderij in Essex hield. De man zit overigens al een gevangenisstraf van een jaar uit voor het telen van cannabis.

Alexander is de eigenaar van Adra Parc Carriages, een bedrijf dat volgens de website is gespecialiseerd in rondritjes met paard en wagen in Londen en paarden levert voor grote Hollywoodproducties. Het gebruik van dieren in films is overigens überhaupt zeer omstreden, gezien de manier waarop het veel filmdieren op en buiten de set vergaat. En dat geldt ook voor paarden die wagens in grote steden moeten trekken.

Bron: Express.co.uk ©PiepVandaag.nl