Bezoekers van het Yan Han park kunnen, tegen betaling, proberen plastic ringen op kooitjes te gooien waar levende dieren in zitten. Wanneer de ring op de kooi blijft liggen, wint de speler een speelgoeddier.

China - levende dieren als spel

Onlangs verschenen er foto’s van deze misselijkmakende vorm van dierenmishandeling op internet. Ook diverse media hebben er inmiddels aandacht aan besteed. De beelden maken veel los in China. Mensen uitten hun woede op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Toch heeft de Chinese overheid tot nu toe niet ingegrepen.

‘Schietschijven’ in de zon

Wel twintig kleine draadkooitjes, met onder andere eendjes, konijntjes, parkieten en schildpadjes erin, staan op de hete zandgrond in het Yan Han Park. Het park ligt in de stad Guanghan, in midden China. De kooien zijn zo klein dat de dieren zich niet eens kunnen bewegen en de hokken staan vol in de brandende zon. Nergens is een streepje schaduw, maar de diertjes zitten zo ingeklemd in de hokjes, dat ze sowieso letterlijk geen pootje kunnen bewegen laat staan verzetten. Bezoekers van het park hebben verklaard dat de dieren totaal versuft en lusteloos in hun hokken zitten. De dieren zijn apathisch en bevangen door de hitte. De diertjes zijn schrikachtig en in paniek door het lawaai om hen heen, het geschreeuw van de mensen en het gooien van de plastic ringen, maar kunnen nergens heen. Bovenop de kooien liggen bakstenen. Er is geen enkele vorm van ontsnapping mogelijk voor deze dieren. Sommige Chinezen eisen dat er een eind komt aan deze vorm van dierenmishandeling, sommigen vinden slechts dat het ‘spel’ te wreed is voor kinderen en weer anderen vinden alleen dat de kooitjes te klein zijn.

Inmiddels is er een petitie te tekenen om deze misstanden te stoppen.

Bron: Dailymail.co.uk ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema