Een geweldig succes! Anders kan het niet omschreven worden. Gedurende twee dagen werden op Bonaire 38 hondenhokken gebouwd voor die bevolkingsgroep die aan de onderkant leeft maar wel dieren heeft. Welwillende mensen die een steuntje in de rug goed konden gebruiken. Samen met het ministerie van Defensie en de lokale dierenbescherming hebben we deze klus geklaard.

hondenhokken
Nederlandse militairen bouwen hondenhokken op Bonaire | Foto: Chanel Fens / Stichting Dierenhulp

Bonaire mag dan als bijzondere gemeente bij Nederland horen, er heerst echter op veel plaatsen armoede. Het ontbreekt veel hondeneigenaren dan ook aan geld voor een goed hok waarin honden beschutting kunnen vinden. Materialen werden lokaal gedoneerd, waarna legertrucks volgeladen de verschillende wijken introkken. Ook kreeg iedereen voorlichting van de aanwezige vrijwilligers van Stichting Dierenhulp.

De bevolking toonde zich zeer dankbaar voor de hulp en de dieren nog meer. Een groot probleem is de situatie van de “kettinghonden”. Dit zijn dieren die vaak aan metalen kettingen gehouden worden zonder goede schaduwplaats. Ook zorgen deze metalen kettingen nogal eens voor problemen omdat ze of te kort zijn of in de nek van het dier kunnen snijden.

hondenhokken
Foto: Stichting Dierenhulp Bonaire

De vrijwilligers van Stichting Dierenhulp hebben uitgelegd hoe dit anders kan, om te zorgen dat dier meer bewegingsvrijheid hebben en zich niet kunnen bezeren. Meer informatie over dit vrijwilligerswerk en hoe ook jij kunt helpen lees je op Dierenhulp.nl

Persbericht Stichting Dierenhulp Bonaire ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.