Lammetje Bram, dat met de fles werd grootgebracht, is zondag dood aangetroffen in een sloot. Dierenkliniek Den Otter in Rhoon verzorgde Bram, nadat hij door zijn moeder was verstoten op de boerderij. Helaas is aan zijn korte leventje door nog onduidelijke oorzaak een treurig einde gekomen.

Rhoon
Een lammetje in Rhoon is op vreemde wijze om het leven gekomen (foto ter illustratie) | © FancyShots on Foter.com

Het zwart-witte lammetje is in maart geboren met een scheve nek, en daardoor verstoten door zijn moeder. Na een paar weken kwam hij terecht in de praktijk van Dierenkliniek Den Otter in Rhoon:

“De eerste weken heeft de boer waar hij geboren is de zorg en de flesvoedingen op zich genomen, later is hij gelijk met de kudde schapen en de lammeren bij ons gekomen. De groep kon in de wei, en het lam in de praktijk voor de flesvoeding.”

Alles ging voorspoedig, Bram was met zijn 10 weken oud genoeg om zich aan te sluiten bij de schaapskudde in de wei. Het gras smaakte hem prima en hij vermaakte zich met zijn soortgenoten. De flesvoedingen werden afgebouwd naar drie keer per dag. Op zondagmiddag kreeg hij zijn laatste fles.

Ernstige verwondingen

Daarna werd Bram helaas dood gevonden. Het lammetje lag in de sloot en had ernstige verwondingen. In eerste instantie verscheen een nieuwsbericht dat de kop van het jonge dier was ingeslagen. Wat er precies is voorgevallen is echter niet duidelijk, de dierenkliniek sluit niet uit dat Bram door een hond is aangevallen.

Medewerkers van de dierenkliniek zijn vanzelfsprekend erg aangeslagen door deze trieste gebeurtenis.

“Zondag om 15.00 uur kreeg hij zijn laatste fles. Later die middag is er helaas een eind gekomen aan zijn korte leven. Bram is met ernstige verwondingen levenloos in de sloot gevonden. Omdat niemand zich heeft gemeld is de toedracht van zijn dood niet bekend. Er zijn verdenkingen dat hij is aangevallen door een hond en dit met de dood heeft moeten bekopen. Wij zijn allemaal aangeslagen en verdrietig door dit verschrikkelijke voorval en we hopen dat er toch duidelijkheid komt.

Wij willen iedereen bedanken die bloemen en kaartjes hebben opgehangen bij het weiland, dat doet ons goed.”

Getuigen gezocht

De dierenarts heeft aangifte gedaan bij de politie. Een van de klanten van de kliniek, Anja, is zo ontdaan door de manier waarop het lammetje overleden is, dat ze een beloning uitlooft voor de tip die leidt naar de persoon die mogelijk betrokken is bij het voorval.

“Ik begin met vijftig euro. Je spoort niet als je dit bij een tien weken oude lammetje doet. Dit mag niet meer gebeuren.”

Heb je een tip voor de politie, neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem: 0800-7000.

Bronnen:

@Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.