Een twee weken oud lammetje van het dierenparkje aan de Prins Hendrikstraat in Drunen, is afgelopen vrijdagavond zo ernstig mishandeld dat het is overleden.

Lammetje
Foto: Harald_ via Compfight cc

Beheerder van het dierenparkje, Frans Knippels is er kapot van en vermoedt dat een groep jongeren die hij diezelfde vrijdagavond trof in de buurt verantwoordelijk is voor de gruwelijke daad.

“Daar heb ik nog een praatje mee gemaakt. Een ervan riep dat ze schapen gingen neuken. Ik zei: ‘Als je aan de dieren komt, kom je aan mij’. Ze waren er nog toen ik weer wegging, dus ik vermoed dat zij het hebben gedaan.”

Knippels denkt dat het diertje bewerkt is met een PVC buis:

“Ik vond die PVC buis in het park. Later vond ik het dode dier en toen dacht ik, één en één is twee. De onderkaak van het jonge schaapje lag eraf. Daar stak het bot zo uit. Ook was de anus van het beestje helemaal kapot. En zijn er tanden uit de bek geslagen. Het diertje dreef dood in de vijver. Ik heb het uit het water gehaald.”

De dierenpolitie neemt de zaak hoog op, aangifte is gedaan en onderzoek is gestart. Knippels is al 35 jaar beheerder en maakt dit nu voor een derde keer mee.

“Ongeveer dertien jaar geleden is een kangoeroe ernstig mishandeld en die heeft het niet overleefd. Ook is er een keer een struisvogel doodgeschoten. Het raakt je toch iedere keer. Vanochtend heb ik weer mijn ronde gedaan door het parkje en op zo’n moment heb ik echt een rotgevoel. Maar dan zie je een moeder en haar kinderen genieten van een bezoek aan het parkje en voel ik me wat beter. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.”

Burgemeester Hamming van Drunen heeft via Twitter opgeroepen, getuigen zich te melden.

En via Facebook hopen familieleden van Knippels de daders op te sporen.

Bron: Omroep Brabant ©PiepVandaag.nl