Alleen, hongerig en gewond. Zo werd kleine Pearl, een prachtig wit lammetje, aangetroffen. Gelukkig schoot dierenopvang Edgar’s Mission op tijd te hulp en kon het leven van dit jonge dier worden gered.

lammetje
Lammetje Pearl | Foto: Edgar’s Mission/Facebook

Kleine Pearl had het niet overleefd als ze niet op tijd bij Edgar’s Mission, een non-profitorganisatie waar dakloze, mishandelde, gewonde of verlaten dieren worden opgevangen, terecht was gekomen. Ze had wonden en vuil bij haar poten en op haar snuit. De haren rond haar poten waren zo smerig, dat ze vol maden zaten. Pam Ahern, de oprichtster van Edgar’s Mission, startte gelijk met het schoonmaken van de haren en wonden. De stank die van het kleine diertje afkwam was vreselijk!

Zonder moeder
Pearl werd gevonden zonder moeder. Waarschijnlijk was ze haar moeder kwijtgeraakt of was haar moeder overleden. Ze was ontzettend dun, zo dun dat Pam haar botten kon voelen. Het diertje was nog afhankelijk van haar moeder voor voedsel, maar had zo’n honger gehad, dat ze had geprobeerd gras te eten.  Het gras zat tussen haar tanden en rond haar mond. Pam gaf Pearl gelijk een fles met vette melk, waar gulzig van werd gedronken.

In goede handen
Waar het lammetje vandaan kwam, was niet duidelijk. Maar gelukkig was ze bij Edgar’s Mission in goede handen! Samen met wat geitjes en andere geredde schaapjes sliep Pearl eerst een nachtje binnen. De volgende dag was ze al helemaal op haar gemak en zelfs een beetje brutaal. Pam:

“Ze was vanochtend zelfs een beetje boos op me. Ze stampte met haar voet op de grond. Maar ze doet het erg goed. Kleine Pearl denkt dat ze in de hemel is. Geen pijn meer, een volle buik, heel veel vriendjes, een warm bedje, en hoewel ze het zich nog niet realiseert, veel mensen die enorm van haar houden.”

Edgar’s Mission
Pearl woont nu samen met meer dan 450 geredde dieren in een heerlijke, groene omgeving in Lancefield, Australië. Pam Ahern begon Edgar’s Mission met de opvang van een wel heel bijzonder varken, genaamd Edgar. Pam was zo geraakt door Edgar en het leven van varkens en andere dieren in de bio-industrie dat ze iets wilde doen voor deze dieren. Met Edgar’s Mission wil Pam mensen inspireren een diervriendelijk leven te lijden:

“Als we een gelukkig en gezond leven kunnen lijden zonder anderen te schaden, waarom zouden we dat dan niet doen?”

Bronnen: Edgar’s Mission Facebook , Edgar’s Mission website ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen