Het noorden van de Australische staat Queensland kampt met zware overstromingen als gevolg van dagenlange regenval. In sommige delen van de staat is volgens Australische media in een week tijd meer dan 1000 milliliter water gevallen. De overstromingen zorgen niet alleen voor wateroverlast, maar ook voor krokodillen die door de stad zwemmen.

krokodillen
Krokodillen zwemmen rond door overstroomd gebied Australië | Foto: Georgie Sharp Flickr via Compfight cc

Volgens krokodillenkenner Toby Millyard gebruiken de reptielen het hoge water in de stad Ingham om zich van het ene naar het andere gebied te verplaatsen om voedsel te zoeken.

Millyard laat ook weten dat de bewoners van Ingham niet bang hoeven te zijn:

“Sommige krokodillen gebruiken de waterstromen om zich te verplaatsen. Het zijn slimme dieren. Het is makkelijk om van ze vandaan te blijven. Zolang je niet in het water of aan de rand staat, is er niets aan de hand.’’

Het Queensland Environment Department waarschuwt wel voor de krokodillen op twitter. Andere media spreken zelfs van een heuse krokodilleninvasie.

Niet alleen moeten de bewoners van Ingham oppassen voor de krokodillen, er zijn ook slangen in de overstroomde stad gesignaleerd.

Bron: Telegraaf ©AnimalsToday.nl Lianne Raat