Een biologieleraar aan een gymnasium in Horn, Oostenrijk, heeft een wel heel bizarre manier van lesgeven aan zijn leerlingen. Vorige week heeft hij, terwijl 14-jarige leerlingen moesten toekijken, een konijn gedood met een stungun. Nadat het dier was gedood, werd het ontleed.

biologieles
Foto credit: Kelly Steenlandt via Compfight cc

Een dag later zou de leraar de wrede anatomieles met een ander konijn herhalen, ondanks dat de leerlingen het konijn wilden kopen van hun zakgeld, om het zo van de dood te redden. Hier ging de man niet op in. De leraar zou hebben verteld ‘het konijn ’s avonds op te eten’.

De leraar, tevens hobbyfokker van konijnen, ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Hij heeft het hoofd van de school verzekerd dat geen kinderen aanwezig waren bij het ontleden van het konijn. Michael Ableidinger, de schooldirecteur, betreurt het gebeurde en zegt dat de leraar geen rekening heeft gehouden met het gevoel van zijn leerlingen.

Boze ouders meldden zich bij de schoolleiding, met het verzoek een onderzoek in te stellen. De biologieleraar, die volgens een inspecteur bekendstaat om zijn ‘ongebruikelijke lesmethoden’, komt er vanaf met een waarschuwing, hoewel een aantal ouders hem liever ziet vertrekken.

Het is al vaker gebeurd dat konijnen werden gedood op scholen. Drie jaar geleden werd een docent in Italië veroordeeld tot acht maanden cel, nadat hij twee konijn had geprobeerd te wurgen en ze daarna doodsloeg met een hamer. Een Duitse leraar sneed in 2011 de keel van een konijntje door voor de ogen van schoolkinderen, nadat ieder van hen het diertje had geaaid om afscheid te nemen.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven