Een piepkleine Chihuahua puppy die eerder dit jaar is gered door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) heeft troost en bescherming gevonden bij een hele grote en hele lieve vriend.

chihuahua
Foto RSPCA

De puppy, genaamd Digby, van net aan 500 gram, is in januari door onbekenden achtergelaten tussen twee containers in Londen. Digby was op dat moment nog maar 5 weken oud en moest zichzelf zien te redden in de ijzige, winterse vrieskou. Rillend van de kou, uitgehongerd en uitgedroogd hebben medewerkers van de RSPCA hem meegenomen naar de opvang in Southridge. Daar ontmoette de kleine Digby de gigantische Mastino napoletano Nero van maar liefst 60 kilo. Het bleek het begin van een mooi liefdesverhaal.

Nero woont sinds zijn eigen redding in de opvang in Southridge en heeft zich direct ontfermt over de piepkleine en bange Digby. Een bijzondere verschijning volgens medewerkers van de opvang, maar de twee zijn onafscheidelijk geraakt:

“Nero aanbidt Digby. Hij gaat over de kleine hond heen zitten en wast en verzorgt hem. Nero is erg zachtaardig en voorzichtig. Het is een hele, hele lieve jongen!”

Door de goede zorgen van Nero is de bange Digby in slechts een paar dagen veranderd in een vrolijke puppy, aldus RSPCA-officier Nathalie Ditchfield:

“Hij bloeide direct op toen hij bij aankomst in Southridge Nero spotte. Het is echt een liefdesverhaal!”

chihuahua
Foto RSPCA

Om aan te geven hoe bijzonder en opvallend de verschijning van de gigantische Nero en de piepkleine Digby is, vergelijkt Nathalie ze lachend met Kim Kardashian en een paar van haar schoenen. Nero weegt immers ongeveer evenveel als de Amerikaanse societyster zelf en Digby niet meer dan een paar van haar schoenen. En net als Kim en haar schoenen zijn de twee onafscheidelijk.

Dankzij alle aandacht rondom de bijzondere vriendschap heeft Digby nog meer vrienden gemaakt. Volgens de RSPCA is Digby inmiddels geadopteerd door een liefdevolle familie en heeft hij daar een nieuw thuis gevonden. Ongetwijfeld zullen de vrienden elkaar zo nu en dan blijven zien.

Bron: The Dodo, RSPCA ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck