Begin deze maand heeft een groepje koeien het verkeer in de wijk Ma On Shan in Hongkong tot stilstand gebracht, toen één van de koeien gewond raakte tijdens een botsing met een auto. De koe was er een stuk slechter aan toe dan de bestuurder van de auto, die ongeschonden uit de crash kwam. Ook zijn auto had slechts lichte schade.

Koeien - Hongkong - koeien blokkeren verkeer
Foto via Twitter

De kleine kudde koeien waar de aangereden koe deel van uitmaakte, week geen moment van haar zijde. De kudde besloot om zich niet uit het veld te laten slaan door de angst die haar werd toegebracht door toeterende automobilisten en motorrijders.

De andere koeien gaven de getroffen koe om de beurt duwtjes tegen haar gewonde lichaam. Helaas mocht dit niet baten, want het dier heeft het ongeval niet overleefd. Voor vlugge omstanders kwam het scenario, dat zich op de straten van Hongkong afspeelde, over als ongemak, maar voor degenen die de tijd namen werd duidelijk hoe bijzonder het is dat de kudde tot het einde bij de gewonde koe bleef. De koeien wilde hun kudde-genoot zo graag helpen, maar het mocht niet baten.

Het leven van slechts één enkele koe lijkt er in een wereld waar zij en haar soortgenoten meestal in de pan belanden niet zo veel toe te doen. Zij wordt vaak bestempeld als een hersenloos dier zonder emotie. Maar het gedrag van de koeien in Ma On Shan laat het tegenovergestelde zien. De kudde heeft wel degelijk een hart en trotseerde haar angst om te waken over haar vriendin.

剛剛的西沙路

Posted by Cat Gor on Saturday, October 31, 2015

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Lianne Raat