Eerder dit jaar teisterden heftige bosbranden Australië. Hierdoor zijn vele wilde dieren gestorven, waaronder tienduizenden koala’s. De koala wordt tegenwoordig beschouwd als ‘functioneel uitgestorven’ in de Mitchell Grass Downs bioregio in de staat Victoria. Echter, in het midden van alle chaos heeft een klein wonder zich voorgedaan.

bosbranden
Maryanne de koala 6 maanden na bosbranden vrijgelaten in het wild | Foto: Pixabay

Begin december vonden dr. Claire Phillips en koalaverzorgster Trudi Timbs een baby koala toen ze aan het wandelen waren ten westen van Brisbane. Ze hoorden een geluid en vonden daar Maryanne.

Ruim een miljard dieren slachtoffer van branden Australië

Dr. Phillips zei hierover:

“Het is een wonder dat we haar überhaupt vonden. Ze had het niet gehaald als ze nog veel langer daar was gebleven.”

Maryanne, slechts 12 maanden oud destijds, was uitgedroogd, kampte met ondergewicht en haar pootjes zaten onder de brandwonden. Nadat ze gered was, werd Maryanne opgenomen in het RSPCA wildlife ziekenhuis waar ze behandeld werd voor haar brandwonden en ondergewicht en waar ze pijnstillers kreeg.

Nadat Maryanne verzorgd was in het ziekenhuis werd ze overgeplaatst in een koala-opvang in Fernvale. Verzorgers Peter Luker en Trudi Timbs merkten op dat ze eerst erg verlegen en terughoudend was. Na een tijdje werd ze toch aanhankelijk, ze liet zich dan oppakken en de verzorgers konden elke dag haar pootjes checken en insmeren met zalf.

Inmiddels is het zes maanden sinds Maryanne was opgenomen in het dierenziekenhuis. Ze is volledig hersteld; haar wonden zijn genezen en ze is niet langer ondergewicht. Ze is inmiddels weer losgelaten in het wild, vlakbij waar ze was gevonden begin dit jaar.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Roy Geers