Animal Rights, Partij voor de Dieren Buren en Burning Souls organiseren a.s. vrijdagavond 27 juli een protestmars in Erichem en verwachten een groot aantal dierenrechtenactivisten en bezorgde buurtbewoners.

Straathof
Nooit meer Knorhof: herdenking en protestmars 27 juli 2018 | Photo Credit: Animal People Forum Flickr via Compfight cc

Het is dan precies één jaar geleden dat ruim 24.000 varkens een afschuwelijke dood vonden tijdens de verwoestende stalbrand in de Knorhof te Erichem van Adriaan Straathof. Nooit eerder stierven in Nederland zoveel varkens bij een brand. En nu wil Straathof een dubbel zo groot complex herbouwen.

Bij de ruïnes van de Knorhof zullen enkele toespraken worden gehouden door de 3 organisaties:

“Met de mars herdenken we overigens niet alleen de omgekomen dieren. We protesteren ook tegen de plannen tot herbouw van de Knorhof. Herbouw vinden wij onacceptabel. Wij zijn dan ook faliekant tegen een nieuwe vleesfabriek van deze beruchte varkensbaron.”

De protestmars begint om 19.00 uur bij het Dorpshuis Erichem, Erichemseweg 30, 4117 GJ Erichem en is ongeveer 3 km lang.

de Knorhof
Foto: 1037/Animals Today

Officieel is er nog geen nieuwe vergunning aangevraagd, maar op 28 juni is de gemeenteraad van Buren bijgepraat over de huidige stand van zaken rond de Knorhof. De toelichting van de gemeente leek wel over een feestelijke gelegenheid te gaan, zo mooi klonk het allemaal. Niets is echter minder waar. Eigenaar Adriaan Straathof wil varkenshel de Knorhof in Erichem herbouwen. Het wordt een varkensvermeerderingsbedrijf. Het is de bedoeling om het complex ruim 2 keer zo groot te maken en wel 15 meter hoog. We krijgen hier dus opnieuw een varkensflat met 2 verdiepingen.

De gemeenteraad van Buren kan het bestemmingsplan wijzigen waardoor er geen herbouw of uitbreiding kan plaatsvinden. Het is belangrijk dat wij, jullie, iederéén die tegen herbouw van de Knorhof is, iederéén die Straathof wil stoppen, dit heel duidelijk laat horen. Dus kom ook!

Link Facebook evenement: https://bit.ly/2LUtPis

Persbericht Partij voor de Dieren Buren