Een 45-jarige vrouw uit Dordrecht probeerde maandagavond haar kat te dumpen. Tijdens haar actie werd zij betrapt door bezorgde buurtbewoners die de politie inschakelde. De politie dwong de vrouw de kat mee terug naar huis te halen, dit tot grote woede van social media gebruikers.

kat
Woede om Dordtse vrouw die kat probeerde te dumpen | Foto: martinbroek1 via Foter.com / CC BY-NC

De Dordtse moest van de politie de kat mee terug naar huis nemen, totdat ze een beter onderkomen voor hem heeft gevonden. Dierenasiel & Dierenambulance Louterbloemen plaatste hierover een bericht op haar Facebookpagina. Dit heeft tot menig boze reactie op social media geleid.

https://www.facebook.com/784738464891128/posts/2060614183970210/

Het asiel begrijpt het onbegrip dat er is ontstaan, maar beslist zelf niet over wat er nu verder moet gebeuren met de kat. Dat doet de politie. Het is aan de politie om te bepalen of een kat in beslag wordt genomen of niet. Inbeslagname is volgens het dierenasiel ook niet altijd de meest wenselijke situatie is, omdat een dier net zo lang in beslag genomen blijft totdat de zaak bij de rechter is voorgekomen.

Met het bericht op haar Facebookpagina heeft het dierenasiel willen laten zien wat mensen soms wel niet doen met hun huisdier. De zaak is nu in handen van de politie en die gaat de kattendumpster aanklagen voor dierenmishandeling.

In Nederland is de maximale gevangenisstraf voor dierenmishandeling drie jaar of een geldboete van € 20.500.

Bron: AD Dordrecht, Dierenasiel & Dierenambulance Louterbloemen ©AninmalsToday.nl Lianne Raat