De 3 maanden oude kitten Maui werd gevonden aan boord van een bevoorradingsschip en belandde op een booreiland voor de kust van Taranaki in Nieuw-Zeeland.

Maui
Kitten Maui | Screenshot Facebook video Stuff.co.nz

Zodra de medewerkers de kitten ontdekten, verzamelden ze vlug wat sardientjes en zoet water om ervoor te zorgen dat het kleine poesje een eerste klas welkomstbehandeling kreeg. Kitten Maui was in het begin een beetje geschrokken, maar voelde zich al snel vertrouwd door alle liefde en knuffels van de jongens aan boord.

Gezondheidscheck
Waarschijnlijk was Maui op zoek naar eten en klom ze in een container die op dat moment geladen werd. Niemand merkte de kleine verstekeling op totdat ze het platform bereikte, dat zo’n 50 kilometer van de kunst af lag. De medewerkers slaagden erin om de kitten in een kooi te lokken en haar met een helikopter te vervoeren naar dierenkliniek St. Aubyn voor een gezondheidscheck. De St. Aubyn kliniek vertelt:

“Ze was erg verlegen, maar slaagde met vlag en wimpel voor de check. Na het verkennen van het booreiland was ze een beetje vies geworden dus we hebben haar een bad gegeven. Na het afdrogen met een handdoek kreeg ze wat te eten en een zacht bedje.”

Een nieuw huis
De kleine Maui veroverde ieders hart op het eiland, maar in het speciaal het hart van één medewerker. Hij overtuigde zijn vrouw om haar in hun gezin op te nemen en dat gebeurde. Bij de St. Aubyn kliniek zijn ze blij, maar ook een beetje verdrietig:

“Ze doet het ontzettend goed en is nu vertrokken naar haar nieuwe huisje. Al ons personeel mist haar nu al.”

Bron © Animals Today Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.