Schotse automonteurs waren dinsdag nogal verrast toen ze de motorkap van een Land Rover openden en een kitten ontdekten. Het katje had de autoreis van Perth naar Edinburgh gelukkig zonder kleerscheuren overleefd.

kitten
Het geredde katje | Foto: screenshot video Edinburgh News

De Schotse dierenbescherming (SPCA) is op zoek naar de eigenaar van een kitten dat, waarschijnlijk op zoek naar warmte, onder de motorkap van een auto was gekropen. Monteurs van de Pentland Land Rover garage ontdekten het diertje toen ze de kap openden. De eigenaar van de auto was die dag van het Gleneagles Hotel nabij Perth naar Edinburgh gereden.

Het ongeveer 6 maanden oude katje is Sweety genoemd door de medewerkers van het dierenasiel waar ze is opgevangen. Fiona Thorburn:

“De monteurs schrokken nogal toen ze de motor wilden inspecteren en er een kitten uit haalden. Gelukkig heeft Sweety geen verwondingen opgelopen tijdens haar reis en ze was erg blij om uit de auto te zijn. Het komt geregeld voor dat katten in de winter in een warme automotor kruipen. Sweety is er goed vanaf gekomen, ze heeft veel geluk gehad.

We hopen dat de eigenaar van Sweety contact met ons opneemt, anders zoeken we een ander goed thuis voor haar.”

Het komt in de winter regelmatig voor dat katten een warm plekje zoeken op banden of onder de motorkap van auto’s. Het advies is dan ook om voor het vertrek even op het dak te kloppen, zodat het dier schrikt en er op tijd vandoor gaat.

Bron © PiepVandaag Angelique Lagarde