Honderden Chinese honden zijn gered van het lot als vleesproduct. De dieren werden onder barre omstandigheden gehouden in en om een huis in de Chinese provincie Sichuan. Dankzij een aantal hardwerkende dierenorganisaties is voorkomen dat deze honden zijn geëindigd in het slachthuis om als hondenvlees op het bord te belanden.

slachthuis
Foto: Home Of Love

Eind vorige maand hebben tientallen vrijwilligers en medewerkers van de Chinese dierenorganisaties Home Of Love en de Chongqing Small Animal Protection Association, in samenwerking met de lokale autoriteiten 800 honden gered uit erbarmelijke omstandigheden. De honden, die een grimmig lot tegemoet gingen, waren in slechte conditie. Vele honden waren ziek, ondervoed en zaten opgepropt in kleine kooien. Daarbij droegen verschillende honden een halsband, wat er op kan wijzen dat deze dieren ooit als huisdier werden gehouden en zijn gestolen van hun baasjes.

slachthuis
Sommige honden hadden nog een halsband om | Foto: Animals Asia/Flickr

Het kostte meer dan 10 uur om alle honden weg te halen en te vervoeren naar een opvang in Chengdu, waar de dieren gelijk de medische zorg kregen die nodig was. De organisatie Home Of Love schrijft na de redding moe maar voldaan te zijn. Na deze goede actie heeft de opvang dankzij gulle dierenvrienden uit heel China al bijna 10.000 euro opgehaald voor de verzorging van de 800 geredde honden.

Bron © PiepVandaag Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.