Een zeer verontrustende video van een jong meisje, die tijdens een verjaardagsfeestje op een volwassen alligator zit, en daarmee een zaal doorrijdt, is opgedoken op internet. Het kleine meisje klampt zich vast aan de rug van het dier, terwijl ze probeert te poseren voor een foto die haar moeder maakt. Maar het dier loopt door de ruimte, het meisje met zich meenemend en de ouders staan er hardop tijd te lachen.

alligator
Still van YouTube/Team4Harris

De video, die inmiddels viraal is gegaan over het internet, is opgenomen tijdens een van de evenementen van “Jim Nesci’s Cold Blooded Creatures”. Nesci zou het behoud van dieren promoten door educatie. Het bedrijf, dat zich in de Amerikaanse stad Chicago bevindt, organiseert kinderfeestjes met Bubba de alligator, die beschrijft wordt als de “levende dinosaurus”. Bubba is een Mississippialligator die, volgens de website van Nesci, is gered in de omgeving van Chicago. Hij is 23 jaar, bijna 2,5 meter lang en weegt meer dan 90 kilo.

Hoewel de video al in 2013 is opgenomen, gaat hij momenteel de hele wereld over. Wereldwijd zijn mensen geschokt om te zien dat een klein meisje een dier als een alligator berijdt. Hiermee brengen de ouders van het meisje, maar ook het bedrijf uit Chicago, het leven van het kind in gevaar. Tevens begaan zij dierenmishandeling.

Andere dieren die Jim Nesci inzet zijn Big Al, de Seychellenreuzenschildpad, Blondie, de albino Birmese python, Dragon, de Indische varaan en Godzilla, de witkeelvaraan.

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor