NPO 2 sluit zondag aan bij de publieke omroepen van Spanje, Roemenië, Slovenië, Noorwegen en Ierland, voor een internationaal live tv-evenement waarin de verbazingwekkende natuur in Europa wordt gevierd: Nature Live.

Nature Live
Slechtvalken op de Amsterdamse Zuidas, live op tv | Foto: BNNVARA Nature Live

Op zondag 6 mei lanceert de Ierse omroep RTÉ ‘Nature Live’, een ambitieus nieuw concept, waarin Europa’s meest spectaculaire dieren in hun natuurlijke habitat worden getoond. Vanuit Dublin wordt op tv live geschakeld naar zeven adembenemend mooie locaties over het hele continent. Op radio bestond al een vergelijkbaar Iers initiatief, met de ochtendconcerten van vogels her en der in Europa.

Verscheidenheid
Van de bevroren Scandinavische toendra tot de bergen van de zuidelijke Atlantische kust van Spanje; van de gletsjermeren van Slovenië naar de wolkenkrabbers van Amsterdam; van de afgelegen Roemeense Karpaten tot de Blasket-eilanden in Ierland – Europa biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels, dieren en leven in de zee.

Nature Live
Karpaten | Foto: publiek domein

Nature Live
Ieder land presenteert een dier aan de rest van Europa, dat volgens hen symbool staat voor het land. Nederland is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en ruim een kwart van alle wilde dieren in ons land woont in de stad. Het snelste dier op aarde, de slechtvalk, is zo’n stadsbewoner (zie eerste foto).

Het evenement laat kijkers live zien wat er over het hele continent gebeurt: van ijsberen in Noorwegen tot de reuzenhaaien bij de Blasket-eilanden, wilde paarden in Zuid-Spanje en berggeiten in Slovenië of bruine beren in Roemenië. Het programma belooft een bijzonder en uniek bezoek te worden aan Europa’s diverse en prachtige natuur.

Nature Live
Foto: Yves Adams, Vilda natuurfotografen

Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld neemt het Nederlandse gedeelte voor zijn rekening. Hij staat bovenop het hoofdkwartier van ABN AMRO aan de Zuidas, waar het paar slechtvalken een nest heeft.

Nature Live is zondag 6 mei om 19.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Persbericht BNNVARA


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.