De twee Bengaalse katten van de Franse voetballer Kurt Zouma zijn door de Britse Dierenbescherming (RSPCA) weggehaald, nadat er deze week een misselijkmakende video opdook waarin Zouma zijn katten schopt en slaat. Veel mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn verontwaardigd en boos. Ze willen dat Zouma strafrechtelijke wordt vervolgd voor zijn daden. De petitie hiertoe is inmiddels al ruim 300.000 keer getekend. 

Voetballer Kurt Zouma mishandelt zijn katten
Voetballer Kurt Zouma mishandelt zijn katten | Foto: screenshot video Footballskillz Unleashed/YouTube

Kurt Zouma is speler bij de Engelse voetbalclub West Ham United. Op zondagmiddag postte zijn broer Yoan de video op Snapchat. Inmiddels is de video viraal gegaan. Op de beelden is te zien, hoe Kurt Zouma een van zijn Bengaalse katten oppakt en het beestje vervolgens als een voetbal wegschopt. Zijn filmende broer heeft het niet meer van het lachen. Vervolgens zie je dat Zouma keihard een schoen naar het dier gooit en achter het dier aanjaagt in de woonkamer. Ook is te zien hoe hij een van de katten een klap in het gezicht geeft. Het zijn zeer verontrustende beelden. Het hysterische lachen van de broers tijdens de mishandeling is ronduit misselijkmakend.

Voetballer Kurt Zouma mishandelt zijn katten
De Bengaalse kat wordt vol in z’n buik getrapt | Foto: screenshot video Footballskillz Unleashed/YouTube

De sadistische broers Zouma

Voor de sadistische broers is de dierenmishandeling niet zonder gevolgen. Yoan Zouma, ook voetballer, is geschorst door zijn club Dagenham & Redbridge Football Club. Kurt heeft vanuit zijn club een boete opgelegd gekregen van 300.000 euro, zijn tweewekelijkse salaris. Dat geld zal worden gedoneerd aan dierenwelzijnsorganisaties. Zijn sponsor Adidas heeft alle banden met hem verbroken. Ook andere sponsoren heroverwegen hun sponsordeals. Saillant detail is dat Zouma’s vrouw bij een stichting werkt, die voor mishandelde grote katachtigen in de bres springt. Kurt Zouma was ambassadeur voor deze stichting.

Voetballer Kurt Zouma mishandelt zijn katten
De getrapte kat zwiept tegen de grond | Foto: screenshot video Footballskillz Unleashed/YouTube

Strafrechtelijke vervolging?

Veel Britten zijn woedend en willen dat Zouma wordt aangepakt. Een petitie die oproept om de voetballer strafrechtelijk te vervolgen heeft inmiddels ruim 300.000 handtekeningen. De Dierenbescherming kan de voetballer voor de rechter slepen. Op Twitter laat de Britse Dierenbescherming weten dat ze de zaak grondig gaan onderzoeken:

“We willen de mensen geruststellen, dat we de zaak onderzoeken en dat de katten veilig zijn, onderzocht door een dierenarts en onder onze hoede. Ze blijven bij ons zolang het onderzoek loopt en zijn niet beschikbaar voor adoptie.”

Uiteraard loopt de voetballer in een reactie over van spijt. Hij benadrukt dat de katten ‘geliefd en gekoesterd’ worden door de hele familie.

Petitie

Zoals gezegd loopt het  storm op de online petitie om Zouma strafrechtelijk te vervolgen én om zijn twee katten een nieuw thuis te geven. Ergens waar ze niet als voetbal door de keuken worden geschopt. Teken jij ‘m ook?

Bronnen:

©AnimalsToday.nl