In het Vlaamse Rillaar heeft op nieuwjaarsdag een drama plaatsgevonden, toen in de vroege ochtend brand uitbrak bij Emmy’s honden- en kattenhotel. Hierbij zijn vijftien katten om het leven gekomen. De honden bleven ongedeerd. Emmy zoekt contact met de baasjes want alle informatie ging verloren.

kattenhotel
Katten omgekomen bij brand in kattenhotel Rillaar (B) | Foto (illustratief): publiek domein

Rond 6.30 uur brak brand uit in de boerderij waarin Emmy’s honden- en kattenhotel gevestigd is. Het kattenverblijf was aan de achterzijde van het huis. De eigenaars van het pension, die aanwezig waren in de woning toen de brand uitbrak, probeerden de katten nog te redden. Helaas greep het vuur te snel om zich heen, waardoor zij moesten vluchten. Emmy de Ryck en Eddy Daems:

“We werden gewekt door de rook. De woonkamer stond al in lichterlaaie. We hoorden enkele katten schreeuwen.”

Toen de brandweer arriveerde brandde het vuur al hevig. Ondanks de inspanningen van de vier brandweerploegen zijn de woning en het kattenverblijf verloren gegaan. Eigenaresse Emmy verkeerde in shock en is naar het ziekenhuis gebracht. Emmy en Eddy zijn erg aangeslagen:

“Onze eigen katten zijn erin gebleven, maar het is veel erger voor onze klanten. Hoe gaan wij hen meedelen wat er met hun huisdier is gebeurd?”

De honden waren in een andere ruimte gehuisvest en bleven ongedeerd. Ze waren wel urenlang onrustig.

Neem contact op!
Ook de gegevens van baasjes van de dieren zijn verbrand, evenals de mobiele telefoon van de eigenaar van het dierenhotel. De politie van Aarschot roept daarom de baasjes via sociale media op om contact op te nemen:

Vanuit Nederland is het nummer van de politie in Aarschot +32 16 55 0202. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt onderzocht.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde