Toen Julie Baggott uit Falmouth, Groot-Brittannië, een bestelling met dvd’s voor een klant in Worthing inpakte, had ze niet door dat haar kat Cupcake in de doos was gesprongen en in slaap gevallen. Acht dagen na verzending kwam de doos op zijn bestemming aan, inclusief een uitgedroogde en gestreste Cupcake.

Cupcake
Cupcake | Screenshot video

Maar liefst acht dagen duurde de postbezorging van de doos inclusief Cupcake en gedurende die reis van bijna 420 kilometer heeft blijkbaar niemand ontdekt dat er een kat in de verpakking opgesloten zat. Tijdens het openen van de doos schrok de ontvanger zich een ongeluk toen de kat eruit sprong. De Dierenbescherming haalde Cupcake op en bracht haar naar de dierenarts. Ben Colwell:

“Ze was nogal uitgedroogd en natuurlijk behoorlijk geschrokken en nerveus. Toen ze vocht toegediend kreeg ging het heel goed met haar, en gelukkig had ze een chip.”

Dankzij de chip kon de eigenaar van Cupcake worden getraceerd. De familie Baggott had net als hun kat een vreselijke week achter de rug, ze hadden posters opgehangen en in Falmouth naar Cupcake gezocht. Julie Baggott:

“Toen ik me realiseerde dat ze kwijt was, voelde ik me vreselijk. We hebben overal naar haar gezocht. Ik vind het afschuwelijk wat er gebeurd is, ik heb alles in een doos gedaan en deze direct dichtgeplakt, en heb geen idee hoe ze erin is gekomen.”

Na een behandeling van een aantal dagen is Cupcake gelukkig helemaal in orde en weer thuis bij haar familie.

Poezenliefhebbers weten hoe graag de meeste katten in een doos liggen, in een onbewaakt ogenblik kan het zeker voorkomen dat zo’n dier in een verpakking kruipt. Verbazingwekkend is wel dat het baasje niet merkte dat haar zending ineens een stuk zwaarder dan verwacht was en de postbezorging zo lang duurde. Cupcake zal vast genezen zijn van haar liefde voor dozen.

‘Cat-in-the-box’ survives eight days in the post

Bron: TheGuardian.com  ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde