Wandelaars vonden vanochtend een zwaargewonde kat langs de Meulenkampsweg in Eibergen. Aanvankelijk werd gedacht aan een aanrijding, maar bij de dierenarts bleek de kat te zijn beschoten. De kogel is nog verwijderd, maar de verwondingen waren te ernstig. Er is daarom besloten het dier in te laten slapen.

Eibergen
Foto: screenshot Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk/Facebook

De wandelaars namen de gewonde kat mee naar huis en hebben contact opgenomen met de dierenambulance. Bij de dierenarts bleek uit röntgenfoto’s dat de kat was beschoten en dat er veel verwondingen waren. Een schouder van de kat bleek verbrijzeld. De kogel is verwijderd, maar gezien de verwondingen moest besloten worden om de kat te euthanaseren.

Opzet
Er is nog niets bekend over een dader of over het type wapen dat gebruikt is. Mogelijk dat de kogel die door de dierenarts is verwijderd meer duidelijkheid gaat geven. De dierenpolitie gaat de kogel en de beschieting onderzoeken.

Volgens Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem Winterswijk is er sprake van opzet, zo meldt De Gelderlander:

“De kat is gevonden bij een woonwijk. Dan lijkt het er toch sterk op dat het gericht was.”

Niet gechipt
De eigenaar werd gelukkig gevonden via Facebook, want de kat was niet gechipt:

Melden
Omdat het zorgwekkend is dat er in de bebouwde kom van Eibergen iemand actief is met een wapen om op (huis)dieren te schieten met als doel ze te doden, is het belangrijk dat iedereen die meer weet over deze zaak en/of een mogelijke dader dit meldt bij de dierenpolitie, via telefoonnummer 144. Onderneem bij een verdenking zelf geen actie!

Bronnen: De Gelderlander, Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk ©AnimalsToday.nl Bart van Riel