Twee Nederlandse vakantiegangers lieten hun hond urenlang achter in een snikhete auto in Cannes. Zelf gingen ze erop uit om het op een zuipen te zetten.  Het dier overleefde de hitte niet.

Cannes
Dronken Nederlanders laten hond achter in snikhete auto in Cannes | Foto: publiek domein

Een Nederlands stel parkeerde hun auto in de volle zon in het Franse kustplaatsje Cannes om drankjes te gaan doen in de stad. Hierbij lieten ze hun trouwe viervoeter, een kruising tussen een beagle, chihuahua en een Cavalier King Charles-spaniël, achter in de snikhete auto.

Die avond werd de man opgepakt door de politie voor openbaar dronkenschap. Niet veel later meldde ook de Nederlandse vrouw zich op het politiebureau. Ze bleek, net als de man, veel gedronken te hebben. Het stel werd een nacht in een cel gezet om te ontnuchteren. De volgende ochtend zijn ze weer vrijgelaten.

Cannes
Laat nooit je hond achter in een hete auto! | Foto: publiek domein

Gestikt

De dag ervoor in de middag merkten voorbijgangers het hondje op in de auto van het Nederlandse stel en belden direct de politie. Toen de agenten de auto opbraken om het dier te redden, was het al te laat. Het hondje was gestikt in de snikhete auto.

De agenten brachten daarop het stel met hun overleden hondje naar een dierenkliniek om het dier te laten cremeren. Maar toen de agenten waren vertrokken zeiden de man en vrouw een luchtje te gaan scheppen en verdwenen met hun hond.

Gedumpt

Een dag later werd het dier alsnog gevonden: gedumpt in een sporttas bij een boom. Blijkbaar had het stel het geld er niet voor over om hun trouwe viervoeter te laten cremeren. Een opvanghuis heeft aangeboden dit alsnog te doen. Ook besloten zij aangifte te doen tegen de eigenaren van de hond vanwege ‘nalatigheid met de dood van een dier tot gevolg’. De politie in Cannes laat echter weten geen onderzoek te gaan doen naar het Nederlandse stel

Zo voelt dat

Bekijk hieronder waarom je nooit een dier in een hete auto mag achterlaten:
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen