PETA spoort de designer aan om zich aan te sluiten bij andere luxe merken en bont te dumpen

In navolging op zijn debuut voor de Fendi Flagship-winkel, dook een als Karl Lagerfeld verklede PETA-supporter in een Magere Hein-kostuum op bij Fendi’s 90-jarige modeshow Haute Fourrure in Rome. Hij droeg een bord met daarop de woorden: “Bont is de dood”en protesteerde hiermee tegen de liefdesverhouding die het modehuis heeft met bont. De demonstrant hield ook een “bloederige witte kat” vast om de hypocrisie te illustreren van de designer, die al meer dan 50 jaar de creatief directeur is en zijn geliefde kat, Choupette, verwent, terwijl het modehuis kleding ontwerpt met de vacht van andere dieren die gestorven zijn in doodsangst.

Karl Lagerfeld
Peta roept Karl Lagerfeld op te stoppen met het gebruik van bont | Foto: Peta.nl

PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen:

“Karl Lagerfeld is de Magere Hein van de mode door gewelddadige doodvonnissen uit te delen aan een ontelbaar aantal dieren – en dat alleen maar voor ordinair, vulgair bont. PETA roept Lagerfeld op om zich aan te sluiten bij Armani, Ralph Lauren en Calvin Klein en bont te dumpen – en vraagt medelevende winkelaars Fendi uit hun kledingkasten te verbannen totdat hij dit doet.”

PETA stelt dat meer dan 85 procent van het bont dat vandaag de dag verkocht wordt van faciliteiten afkomstig is waar nertsen, vossen en andere dieren hun hele leven worden opgesloten in kooien in stinkende schuren voordat ze uiteindelijk worden gevild, soms terwijl ze nog in leven zijn. Vele onderzoeken op bontfokkerijen in vele landen hebben wrede, vieze omstandigheden en extreem dierenleed vastgelegd, inclusief dieren met
missende ledenmaten, etterende en onbehandelde open wonden en extreme psychologische stress. Ooggetuigen hebben ook jonge dieren gezien die in kooien werden gehouden met de rottende lijken van hun moeders.

Veel top modeontwerpers – inclusief Giorgio Armani, Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren, Vivienne Westwood en Tommy Hilfiger – zijn volledig bontvrij gegaan.

Persbericht PETA


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.