Een paar weken geleden werd ik gebeld door Stichting Paard in Nood over de 25-jarige merrie Mika. Mika heeft pech gehad in haar leven. In 2005 werd ze in vreselijk verwaarloosde toestand aangetroffen en uiteindelijk gered door haar huidige eigenaar.

kerstgedachte
Mika

Maar een paard onderhouden is natuurlijk heel erg duur en helaas kan de eigenaar het financieel niet meer opbrengen Mika te houden. En alle pogingen ten spijt, het is niet gelukt een plekje voor haar te vinden en dus zou de maand december de laatste maand voor Mika worden. Stichting Paard in Nood en Stichting Savanah luidden de noodklok.

Noodhulp voor Mika

Ik ben onlangs naar Limburg afgereisd om deze geweldige organisaties te bezoeken. Niet alleen was ik benieuwd naar Mika, maar ik vroeg me ook af hoe vaak beide stichtingen paarden aangeboden krijgen van mensen die de verzorging niet meer kunnen betalen. En omdat ik meewerkte aan een documentaire van de NTR ging er ook nog een hele cameraploeg mee.

Nog steeds vind ik het schokkend dat ze alleen al bij Stichting Savanah in de week voordat ik er was door zeven mensen zijn benaderd die niet meer voor hun paard kunnen zorgen. Deze dieren gaan uiteindelijk dus allemaal naar de slacht als er geen nieuwe eigenaar kan worden gevonden. Stuk voor stuk paarden die nog een fijn leven zouden kunnen hebben en nu de rekening van de economische crisis betalen.

Wat een verschrikkelijke opgave. Zoveel dieren die je hulp nodig hebben en weten dat je niet de ruimte en financiële middelen hebt ze allemaal te redden. Ik kan me voorstellen dat je daar slapeloze nachten van hebt.

Met Marc van Stichting Savanah en Petra van Stichting Paard in Nood ben ik naar Mika gaan kijken. Marc’s vrouw Peggy had hem van tevoren gewaarschuwd: ‘je komt niet met weer een paard thuis’. Maar toen we bij het weiland van die prachtige merrie stonden zag ik het al aan zijn ogen…. Helemaal verkocht. Dit paard moest gered worden.

Het werd een race tegen de klok want de stalling zou tot eind december betaald zijn en dan was het voorbij voor Mika. Stichting Paard in Nood wil graag opvangen en bemiddelen, maar gezien de toestand van het paard gaat bemiddelen misschien wel een jaar duren. Ze heeft last van zomereczeem en loopt zeer onregelmatig. Kortom, een allesbehalve ideale conditie.

Marc en Petra regelden de afstandsverklaring, maakten een analyse van de fysieke toestand van Mika en stelden ook een behandelplan op. Ik besloot dat ik mijn best zou doen geld in te zamelen.

Donaties van Lush en Wawollie

Het eerste goede nieuws kwam van Amadea van Lush: de opbrengst van de zogenaamde Charity Pot deze maand gaat naar Stichting Paard in Nood. Dus als je nog een heerlijk geurend cadeautje zoekt waarvan de gehele opbrengst van de maand december naar een prachtig doel gaat: koop die pot!

piepvandaag-charitypot-1

Het geld zal niet alleen besteed worden om Mika een nieuwe start te geven. Je ondersteunt het geweldige werk van deze stichting die eerder bemiddelde voor de paarden die we redden van de Tara-manda-veiling.

Alle paarden blijven trouwens in bezit van de stichting dus zijn echt zeker van een mooi leven.

Ook Hans Messie, oprichter van Wawollie kringloopwinkels, liet weten een geweldig mooi bedrag te doneren voor de opvang van Mika. Ik ben echt fan van deze winkels en de mensen die er werken. De hele winst van Wawolie gaat naar mooie dierendoelen.

En zo had ik de eervolle taak Stichting Paard in Nood te bellen om te vertellen dat ze de trailer van stal konden halen, want het geld voor de opvang van Mika was geregeld.

Marc en Peggy van Stichting Savanah besloten zelfs dat zij Mika niet alleen gaan opvangen, maar dat ze ook de rest van haar leven bij deze lieve mensen mag blijven wonen. Overigens samen met Frits die eerder door ons gered werd in de Tara-manda-veiling.

Samenwerking voor dieren

De moraal van het verhaal is dat het fantastisch is om te zien en voelen wat je samen voor elkaar kunt krijgen. Hoe rijk het leven kan zijn als je zoveel mensen mag ontmoeten die zich ieder op zijn of haar eigen manier zo inzet voor de dieren.

En dat je nooit mag opgeven of mag denken “het maakt niet uit wat ik doe, het is een druppel op een gloeiende plaat”. Ieder gered dier is er een.

Maak het verschil

Voor mij is dit een ultieme kerstgedachte. Samen zijn we sterk en kunnen we echt verschil maken. Het leven mooier maken. Voor de dieren en daarmee ook voor onszelf.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en ik hoop dat we elkaar ook in 2015 blijven vinden.

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.