Na de faillietverklaring van zorgboerderij en manege Tara-manda zijn vandaag 28 paarden geveild, waarvan een negental jarenlang dienst hebben gedaan als therapeutische dagbesteding voor gehandicapten. Omdat een aantal paarden grote kans maakten bij de slacht te belanden is Omroep Piep! een inzamelingsactie gestart. En met resultaat! Zojuist zijn Doortje, Frits, Guus en Oquenda eigendom geworden van Omroep Piep en Stichting Paard in Nood.

Doortje - Tara-mande - paarden vrij
Doortje
Doortje - Tara-mande - paarden vrij
Doortje
Frits - paarden vrij
Frits
Frits - paarden vrij
Frits
Guus - paarden vrij
Guus
Guus - paarden vrij
Guus
Oquenda - paarden vrij
Oquenda
Oquenda - paarden vrij
Oquenda

“We zijn ongelofelijk blij met alle donaties en lieve reacties van mensen die zich zorgen maakten over deze paarden. Het is geweldig dat wij in ieder geval 4 paarden in de gevarenzone hebben kunnen behoeden van een naar lot”, aldus Karen Soeters, oprichter van Omroep Piep!

Ook heeft Omroep Piep! bijgedragen aan de aankoop van een paard door Stichting Paardenopvang Amsterdam.

“We hebben vooral samengewerkt en gekeken hoe we zoveel mogelijk paarden konden aankopen die zich in de gevarenzone bevonden. Als paal boven water staat dat de aankoop van paarden via een veiling naar aanleiding van een faillissement volstrekt onwenselijk is. Een dier is geen ding! En buiten dat kunnen potentiële kopers op basis van de weinige informatie op de website geen weloverwogen beslissing nemen.”

We zijn onze donateurs ontzettend dankbaar dat jullie het mogelijk hebben gemaakt Guus, Frits, Doortje, Oquenda een tweede kans te geven. Ook Kenzo, First en Wedford krijgen die kans via Stichting Paardenopvang Amsterdam.

Voor de andere twee paarden die zich in de gevarenzone bevonden, zijn de vooruitzichten goed en in ieder geval geen slacht.

Omroep Piep! – een initiatief van internet-community PiepVandaag.nl – werft op dit moment leden om naast internet ook op televisie en radio meer aandacht aan dier, natuur en milieu te besteden. Het lidmaatschapsgeld wordt door de omroep in wording direct gedoneerd aan specifieke acties van goede doelen, zoals nu aan Stichting Paard in Nood voor de paarden van Tara-manda.

©PiepVandaag.nl