Sommige dieren overleven het oorlogsgeweld in Oekraïne maar net, waaronder paarden. Het #GNvdD is een verhaal over paarden die veel geluk hebben gehad. En dankzij noodhulp van House of Animals hebben ze nu ook voldoende hooi voor de komende tijd.

Hooi voor oorlogspaarden in Oekraïne
Hooi voor oorlogspaarden in Oekraïne | Foto: ©House of Animals

Dit verhaal begint bij Yanna. Zij is de eigenares van een manege vlakbij Vinnytsia, een gebied in Oekraïne dat zwaar is getroffen door de Russische bombardementen. Op dit moment zorgt zij voor diverse paarden. De dreiging is hoog en er zijn zelfs loopgraven in de buurt aangelegd. Soms horen ze de hele dag explosies en luchtalarm.

Voor de oorlog begon had ze vijf paarden. Toen de oorlog losbarstte besloot ze om opvang te bieden aan meer paarden. In maart sloeg het noodlot toe bij een andere manege met 19 paarden, vlakbij Kiev. De manege werd gebombardeerd en brandde volledig af. Dertien paarden stierven door de bombardementen, en zes overleefden het, puur en alleen omdat ze op dat moment aan het grazen waren in een omheinde wei, waaruit ze konden ontsnappen. Yanna bood als reddende engel aan om de zes overlevende paarden op te vangen. In april kwamen ze aan, met wonden en zeer mager. Dankzij de zorg en liefde van Yanna konden de paarden aansterken er kwamen ze er weer bovenop.

Dankzij de zorg en liefde van Yanna konden de paarden aansterken | Foto: ©House of Animals

Maar toen had Yanna zelf hulp nodig, want ze kon niet op de plek blijven waar ze met haar paarden woonde. Dus moest ze elders een paardenstal bouwen. Ook had ze een opslagplaats voor voedsel nodig. En hooi, heel veel hooi. House of Animals wilde Yanna helpen. En dankzij jullie donaties kunnen we haar ondersteunen met de bouw van de paardenstal en het hooi. We kunnen jullie vertellen dat ze al vergevorderd zijn met de bouw (zie foto’s).

De nieuwe stal is in aanbouw dankzij donateurs | Foto: ©House of Animals

Yanna stuurde laatst dit bericht:

“Wij en de paarden leven tijdelijk in een kamp voor kinderen. De toekomstige paardenstal wordt nu opgebouwd op een plek dichtbij Dorozhne, in het district Vinnytsia. We hebben de paarden van vluchtelingen uit de buurt van Kiev opgevangen, van de paardenstallen die gebombardeerd zijn door de Russen en tot aan de grond zijn verbrand.”

.

Oorlogspaarden in Vinnytsia, Oekraïne | Foto: ©House of Animals

Hooi voor paarden in Oekraïne

Wat Yanna voor de oorlogspaarden doet is ongelooflijk. House of Animals is erg blij met de solidariteit van mensen, waardoor noodhulp voor dieren in Oekraïne mogelijk blijft zolang de oorlog duurt. Zoals het kopen van hooi:

“Zo mooi dat we samen iets kunnen betekenen! Heel veel dank aan iedereen die onze noodactie voor de dieren in Oekraïne steunt!”

.

Hooi voor oorlogspaarden in Oekraïne
Dank voor jullie steun! | Foto: ©House of Animals

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook
    .

©AnimalsToday.nl | House of Animals