Ik ben in de zeer gelukkige omstandigheid dat ik heel veel dierenbeschermers ontmoet die zich dagelijks inzetten voor dieren. Wat zou ik graag eens iets voor deze kanjers terugdoen.

dierenbeschermer
De hele nacht in de weer om flesjes te geven | Foto: Pixabay

Mensen die iedere vrij uur dat ze hebben doorbrengen op de dierenambulance, of mensen die al jaren alle vrije tijd die ze hebben besteden aan vrijwilligerswerk in het asiel. Of mensen die zelf een opvang runnen zoals Norma Miedema, Lothar en Marc van Stichting Melief, Hanneke Mol van de ‘Achtste hemel’ en Trizin van Akka’s ganzenparadijs. Alle tijd die ze hebben gaat naar de dieren. Zo weet ik bijvoorbeeld van Norma Miedema dat, als ik na een lange dag werken ‘s avonds laat mijn computer uitdoe en ga slapen, zij nog de hele nacht om de paar uur in de weer is om flesjes melk aan de nieuwe ‘baby’s’ te geven.

Diep respect heb ik voor deze mensen en ik ben niet de enige. Want ik spreek ook vaak mensen die daar net zoveel bewondering voor hebben als ik en tegelijk aangeven zich ook wel voor de dieren in te willen zetten maar daar eigenlijk gewoon geen tijd voor hebben.

Nu heb ik het volgende bedacht. Zou het niet geweldig zijn als we die hardwerkende dierenbeschermers, die nooit tijd voor zichzelf hebben, een heerlijke avond uit kunnen aanbieden, en dat de mensen die geen tijd hebben zelf dieren op te vangen dat meefinancieren?

Daarom: Adopteer een dierenbeschermer.

dierenbeschermer
House of Animals Awards, 4 oktober 2017, Amsterdam Tower

VIP
Op 4 oktober vinden de House of Animals Awards plaats. Een feestelijk gala waarbij mediaproducties die aandacht besteden aan dierenwelzijn beloond worden met een award. Het belooft een geweldig mooie avond te worden in de A’dam Tower in Amsterdam. De lijst BN’ers die hun medewerking hebben toegezegd breidt zich wekelijks uit. Ik verklap nog even niets…

Mijn vraag aan jullie: Welke dierenbeschermer verdient een heerlijk avondje als VIP-gast te midden van andere dierenbeschermers? Wie doet voor of achter de schermen alles voor dieren en mag wat jou betreft een keer in de watten gelegd worden?

Weet je iemand? Stuur dan zijn of haar gegevens en een korte motivatie naar info@houseofanimals.nl.

Meer lezen over de Awards? Klik dan hier.

©AnimalsToday.nl Karen Soeters