Ook afgelopen weken zijn er weer meldingen geweest van mensen die tijdens warm weer hun hond in de hete auto achterlieten. Ieder jaar wordt ervoor gewaarschuwd dat niet te doen en toch gebeurt het keer op keer weer. Karen Soeters vertelde in Koffietijd hoe dat moet voelen voor een hond.

hete auto
Een hond had dit niet overleefd | Foto: screenshot video PiepVandaag

PiepVandaag-hoofdredacteur Karen Soeters stapte vorig jaar zelf in de auto om te ervaren en te laten zien hoe het is om een uur lang in een auto te zitten waar de temperatuur tot boven de 50 graden oploopt. Dierenarts en presentator van het SBS6-programma Beestengeluk Piet Hellemans begeleidde haar bij het experiment.

Heftig
In het RTL 4-programma Koffietijd van 18 mei 2016 was Karen te gast bij Loretta Schrijver en vertelde met Piet over deze verschrikkelijke ervaring. Achteraf gaf ze aan de redactie van PiepVandaag eerlijk toe dat het experiment eigenlijk een stapje te ver is gegaan, want de ervaring bleek heftiger dan verwacht. Een hond had dezelfde situatie in ieder geval niet overleefd, omdat mensen veel beter bestand zijn tegen hitte. Wat voor ons normaal voelt kan een hond al snel het leven kosten.

Nooit!
We duimen dat velen de de uitzending van Koffietijd (terug)zien, want het moet zo langzamerhand toch echt bij iedereen bekend zijn dat je een hond, al is het maar voor een paar minuten, NOOIT in een hete auto mag achterlaten. Wat begint als een mooie zonnige dag eindigt in een groot drama, en dat kan voor geen enkele hondenbezitter de bedoeling zijn.

De uitzending van Koffietijd (18 mei 2016) is via deze link terug te zien. Bekijk hieronder het bloedstollende verslag van Karens experiment in de hete auto:

Poster
Hang onderstaande poster achter je autoruit of vraag winkeliers dat in de etalage te doen. Je kan hem ook klein uitprinten en op het prikbord hangen bij supermarkten. De poster is hier te downloaden (pdf).

hete auto
Poster downloaden (pdf)

©PiepVandaag.nl