De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de zwaar verwaarloosde pony die werd aangekocht via veilingsite BVA Auctions vorige week.

BVA Auctions
Lady moest geëuthanaseerd worden

Ook wil de Partij voor de Dieren van de staatssecretaris weten in hoeverre zij bekend is met de schrijnende situaties die regelmatig ontstaan door de inbeslagname van dieren van mensen met schulden bij (dreigende) uithuiszettingen en bij faillissementen.

Curators zouden daarbij regelmatig dreigen met het in beslag nemen van huisdieren, om de eigenaren – die een emotionele band hebben met hun dier – onder druk te zetten de schuld te betalen.

Vorige week berichtte PiepVandaag.nl over een ernstig verwaarloosde shetlandpony die verkocht werd via veilingsite BVA Auctions. Het dier kon nauwelijks meer lopen door twee gekantelde hoefbenen en zwaar misvormde hoeven en moet intens geleden hebben. Daarbij was de pony zeker tien jaar ouder dan de advertentie en haar paspoort deden geloven.

Shetlander Lady werd gekocht door Hester de Groot die haar direct naar de dierenarts bracht. Deze heeft de drachtige pony uit haar lijden moeten verlossen. Inmiddels is tegen de verantwoordelijken, waaronder ook de curator van de veiling, aangifte gedaan.

Hester:

“Via de redacteur van de Paardenkrant heb ik vernomen dat ik het ‘item’ van de curator niet had mogen euthanaseren. Ik had terug moeten komen met mijn klacht en bezwaren. Hadden wij met het arme dier terug moeten rijden terwijl ze amper kon lopen? En ‘item’? Het was een levend dier, dat maanden met vreselijke pijn heeft rond gelopen. Zij had acute zorg nodig, en die hebben wij haar gegeven. Ik ben woedend, het gaat niet om een tv die kapot was!”

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.