De 31-jarige Kaavan leeft al 28 jaar in de Marghazar Zoo van Islamabad. Sinds 2012 leeft hij alleen, nadat zijn partner Saheli stierf aan de gevolgen van pootproblemen. Hij leidt een gruwelijk, triest leven. Maar gelukkig voor hem lijkt daar nu verandering in te komen. Tijdens een bezoek aan de dierentuin viel namelijk iemand zijn leed op. Samar Kahn startte direct een actie om Kaavans levensomstandigheden te verbeteren.

Kaavan
De geketende Kaavan | ©Facebook Free Kaavan the Elephant

Samar Kahn:

“Ik zag Kaavan de olifant voor het eerst tijdens een bezoek aan de Murghazar Zoo in Islamabad, Pakistan. Hij was helemaal alleen. Zijn poten waren geketend, zodat hij zich maar beperkt kon bewegen. Maar dat leek geen probleem te zijn, want in de tijd die ik daar was heeft Kaavan zich helemaal niet bewogen. Het enige dat bewoog was zijn hoofd, dat langzaam van links naar rechts weefde‘.

Kahn en haar moeder konden Kaavan’s lijdensweg niet langer aan zien en besloten een petitie te starten op Change.org. Bijna 300.000 mensen ondertekenden deze petitie en Kaavan’s verhaal werd wereldwijd verspreid. Het gevolg: Kaavan is bevrijd van zijn kettingen en kan nu eindelijk zelfstandig rondlopen in zijn verblijf of een verkoelend bad nemen.

Maar Kaavan’s redding is nog lang niet afgerond. Er wordt hard gewerkt om Kaavan vrij te krijgen uit de dierentuin, zodat hij in een opvang kan gaan genieten van zijn pensioen.

De petitie om Kaavan te bevrijden is hier te vinden.

Bronnen: The Dodo, Tribune.com ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen