Soulzanger schittert in nieuwe PETA-advertentie, nadat exposé onthult dat levende dieren worden opengezaagd op fokkerij van Hermès leverancier

Het is een kant van Joss Stone die u nog nooit eerder gezien: de zangeres als krokodil in een grimmige nieuwe PETA-advertentie die vermeldt:

“3 dieren worden gedood om 1 krokodillenleren tas te maken. Zeg NEE tegen exotische dierenhuiden”.

Joss Stone

De advertentie, die hier is te vinden, werd geschoten door topfotograaf Andrzej Dragan en komt in het kielzog van een exposé van PETA US over fokkerijen die krokodillen- en alligatorhuiden leveren aan Hermès-beheerde leerlooierijen. Daaruit bleek dat reptielen in kale en ernstig overvolle kuilen waren opgesloten. Werknemers schoten alligators door het hoofd met een penschietpistool, bij sommige meerdere keren, en sneden de achterkant van hun nek open met een stanleymes om de bloedvaten door te snijden. Enkele dieren bewogen nog minuten later dan de poging hen op hardhandige wijze te doden.

“Ook al ben ik niet zo bekend met krokodillen als met honden en paarden, ik weet dat alle dieren kunnen lijden”, zegt Stone. “Ik hoop dat wanneer mensen het videomateriaal zien waarin te zien is hoe krokodillen en alligators gedood worden voor hun huid om verwerkt te worden tot handtassen, ze zich bij mij zullen aansluiten door wilde dieren uit hun kast te houden”.

“Elke tas gemaakt van exotische dierenhuid wordt geleverd met een hoge prijs – en het is betaald door de dieren die zijn gefokt in smerige, overvolle, met uitwerpselen gevulde tanks en wreed zijn gedood. Het is niet nodig om de huiden van dieren te stelen voor mode, en we zijn dankbaar dat Joss zich bij ons heeft aangesloten om deze boodschap te verspreiden”, aldus PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra.

Zoals onthuld door PETA US – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – worden slangen, alligators en andere exotische dieren die gedood worden voor hun huid, vaak aan bomen genageld, doodgeknuppeld met hamers en levend gevild.

Stone heeft eerder met PETA samengewerkt om de aandacht te vestigen op het lot van beren die op wrede wijze worden gedood om ceremoniële mutsen van de wachters van het Britse Buckingham Palace te maken.

Persbericht PETA.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.