De jonge leeuwtjes Marley en Elsa zijn nu bijna zes weken bij Stichting AAP. De eerste periode verbleven ze in een special care unit, waar de twee rustig konden wennen aan hun nieuwe thuis. In deze binnenverblijven is het voor het team van AAP bovendien eenvoudig om de dieren te observeren en te achterhalen of ze iets onder de leden hebben. Inmiddels zijn Marley en Elsa op hun gemak én zijn ze gezond verklaard. Tijd dus voor de volgende stap: ze mochten voor het eerst naar buiten! Een hele ontdekkingstocht voor de jonge leeuwen, die verrassend genoeg werd ingezet door de schuchtere Elsa.

Leeuwtjes Marley en Elsa
Jonge leeuwtjes Marley en Elsa | Foto: Stichting AAP

Het openen van het luik betekende opnieuw een groot avontuur voor Marley en Elsa. De twee leeuwtjes zijn door hun verleden snel angstig en het is dan ook logisch dat ze bij het openen van het luik niet direct naar buiten gingen. Er werd eerst voorzichtig rondgesnuffeld om te kijken of alles veilig was. Zoals we inmiddels van het duo gewend zijn, nam dappere Marley hierbij het voortouw en volgde Elsa in zijn kielzog. Maar toen de kust veilig leek, verraste Elsa iedereen door als eerste naar buiten te stappen!

Schuilplaats
Eenmaal buiten kon het feest beginnen. Het feit dat Elsa genoeg moed had verzameld om buiten een kijkje te nemen, nam ook bij Marley de drempel weg. Samen zochten ze het verblijf door, op zoek naar verrijking en lekkers. Hierbij verloren ze elkaar geen moment uit het oog. Dat ze nog steeds wat angstig zijn, werd duidelijk toen ze de omstanders in het vizier kregen. Het tweetal rende direct de bosjes in en vanuit deze schuilplaats observeerden ze de situatie.

Hoop voor de toekomst
AAP is ontzettend trots op het duo. De moed die zij bij het naar buiten gaan hebben getoond, is een belangrijke stap in hun ontwikkeling. Al hebben Marley en Elsa nog een lange weg te gaan. “We moeten nog steeds geen onverwachte bewegingen maken, maar ze zijn een stuk minder angstig dan toen ze hier kwamen”, aldus Jolien Geens, de vaste verzorgster van Marley en Elsa. “Dat biedt hoop voor de toekomst.”

Over Marley en Elsa
Bij Stichting AAP kwam begin dit jaar een onwerkelijk bericht binnen: in Duitsland bleek een man twee leeuwenwelpjes in huis te hebben. Hij had het tweetal via internet gekocht bij een zogenoemde broodfokker. De eigenaar beschikte niet over de juiste papieren en Marley en Elsa werden in beslag genomen. Toen AAP hierover hoorde, bood de stichting haar hulp aan bij de Duitse overheid. Inmiddels zijn de leeuwtjes, na een ongelooflijk stressvol begin van hun leven, gewend aan hun nieuwe verblijf bij AAP Primadomus.

Bekijk het filmpje hier:

Adopteer Marley en Elsa voor €11,50 per maand en help hen verder uitgroeien tot grote stoere leeuwen!

Persbericht Stichting AAP