Als ware dierenliefhebber en -redster kreeg ze het beeld van een beige zwerfhond niet uit haar hoofd. Tania Cappelluti was dan ook vastberaden de hond te vinden en een liefdevol thuis te bezorgen. Tijdens een zoveelste zoektocht naar deze hond, toen ze al bijna de moed hadden opgegeven, stuitte ze echter op een ander hondje dat dringend verzorging nodig had. Gelukkig voor dit hondje kwamen Tania en twee vrijwilligers die haar hielpen met de zoektocht net op tijd om haar te redden. 

zwerfhond
Foto: Charlie’s Angels Animal Rescue Costa Rica, Gaia wordt gered

Sinds haar verhuizing van Berlijn naar Costa Rica wijdt Tania Cappelluti haar leven aan het redden van dieren. Samen met enkele vrijwilligers richtte ze Charlie’s Angels – Animal Rescue op. In het begin van februari gebeurde het volgende:

“Ik zag steeds opnieuw een beige zwerfhond op de straten van Osa Peninsula. Hij zag eruit als een labrador, maar dan erg mager. Het beeld spookte door m’n hoofd, zeker nadat ik was gestopt om hem water te geven. Hij was zo verlegen dat ik hem zeker niet kon strikken.”

Op een snikhete zondag besloot Tania samen met twee toegewijde vrijwilligers, Olivia en Blendan, terug te rijden op zoek naar de hond die al dagen door haar hoofd spookte. Na vele kilometers te hebben afgelegd in een poging de labrador te vinden, zagen ze langs de kant van de weg een andere hond liggen. Compleet uitgeput en uitgedroogd was het hondje te zwak om op haar pootjes te staan:

“Toen ik uit de auto sprong om haar te onderzoeken, viel ze meteen op de grond en begon ze te huilen. Ze zat helemaal onder de vlooien en teken en was totaal uitgedroogd. We hebben haar water en wat te eten gegeven, maar ze kon nauwelijks rechtop staan.”

Foto: Charlie's Angels Animal Rescue Costa Rica, Gaia en haar baasje
Foto: Charlie’s Angels Animal Rescue Costa Rica, Gaia en haar baasje

Tania bracht het hondje, dat ze Gaia hebben genoemd, naar een opvang die haar met veel liefde verzorgde en een nieuw thuis voor haar heeft uitgezocht. Momenteel woont Gaia bij een gulle Franse dame in Puerto Jimenez en voelt de hond zich heel geliefd. En daar leeft ze hopelijk nog lang en gelukkig na een moeilijk begin op de straten van Costa Rica. De beige labrador heeft Tania niet meer teruggezien. Ze vermoedt dat ook deze inmiddels ergens een thuis heeft gevonden.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels