“Als wij de meest intellectuele wezens zijn die er ooit op de wereld hebben rondgelopen, hoe kan het dan dat wij deze planeet aan het vernietigen zijn?”

(Jane Goodall)

Jane Goodall
©Michael Neugebauer

Nederlandse première van de film Jane’s Journey

Zaterdag 19 mei is de Nederlandse première van de adembenemende documentaire Jane’s Journey in het Theather Tuschinski te Amsterdam. De documentaire geeft een kijkje in het leven van Jane Goodall en de werken van het Jane Goodall Institute, dat bouwt aan een wereld waarin de mens in harmonie leeft met de natuur. Ter ere van de première zal Jane Goodall zelf de opening verzorgen.

Jane’s Journey is een portret van een uiterst bevlogen vrouw, die voor haar werk als primatoloog vertrekt naar Gombe National Park in Tanzania om daar onderzoek te doen naar in het wild levende chimpansees. Door haar liefde voor de dieren en haar tomeloze inzet is er ontzettend veel bekend geworden over het gedrag en de sociale relaties van chimpansees.

Haar belangrijkste boodschap ondanks alle ellende die ze heeft gezien: Er is hoop voor de volgende generaties en wel om deze redenen:

  • We krijgen uiteindelijk steeds meer inzicht in de problemen en gevaren die ons bedreigen en maken ons sterk voor het behoud van het leven zoals wij dat kennen op aarde;
  • Er is een ongelofelijke hoeveelheid energie, enthousiasme en tomeloze inzet te vinden bij een groter wordende groep (jonge) mensen, wereldwijd;
  • De menselijke geest is van een ontembare karakter;
  • De natuur kent een wonderbaarlijke veerkracht, zeker als we haar de kans geven en haar zo nodig een handje helpen.

Voor meer informatie over de documentaire, kijk hier.

De officiële trailer

©PiepVandaag.nl Mirjam Roenhorst