Over de hele wereld maken mensen zich ernstig zorgen over het voortbestaan van olifanten, neushoorns en leeuwen. Daarom wordt op vrijdag 4 oktober een olifantenmars georganiseerd in zeker 39 steden, uit solidariteit met deze wilde dieren die zonder hulp niet opgewassen zijn tegen de meedogenloze stroperij. Ook in Brussel vindt vrijdag een demonstratie plaats.

olifantenmars

Het gaat slecht met olifanten, neushoorns en leeuwen. Elke 15 minuten wordt een olifant gedood voor zijn slagtanden, dit betekent jaarlijks het wrede einde voor zo’n 36.000 olifanten. Stropers voorzien in de groeiende vraag naar ivoor, neushoornhoorn en leeuwenbotten- en vellen en zijn veelal gelieerd aan criminele organisaties en terroristische groeperingen. De dieren worden op gruwelijke manieren afgeslacht, met geweren, gif en strikken.

Dit kan en mag niet langer zo doorgaan. De mars heeft als doel de internationale gemeenschap duidelijk te maken dat er iets moet gebeuren om olifanten, neushoorns, leeuwen en andere wilde dieren voor uitsterven te behoeden. Daarom organiseert the David Sheldrick Wildlife Trust, het bekende olifanten-en neushoornweeshuis in Kenia, de internationale olifantenmars. Zie Iworry en Facebook voor meer informatie en de steden waar de mars plaatsvindt.

Marcheer je mee? De demonstranten verzamelen zich om 14.00 uur op het Victor Hortaplein in Brussel, tegenover het kantoor van the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES).

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde