In Amsterdam zijn vorige week dinsdag veertig ernstig verwaarloosde en zelfs een aantal dode dieren aangetroffen bij een hobbyboer. Tijdens een gezamenlijke actie van de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) werden ganzen, schapen en kippen weggehaald en overgebracht naar een opvangadres.

verwaarloosde
Schapen, kippen en ganzen werden weggehaald | Foto: Pixabay

De schapen waren niet geschoren en daardoor was niet meteen te zien dat de dieren ernstig vermagerd zijn. De ongeschoren dieren hebben de afgelopen intens geleden in hun dikke vacht met de enorme hitte. Een van de schapen liep daarbij mank. Een gans had een gebroken poot die al helemaal vergroeid was. De kippen hadden kalktenen. Zonder behandeling sterven de tenen af. Daarbij waren ook de kipper enorm mager. De inspecteur:

“Toen ik de dieren in het vervallen schuurtje zag, dacht ik: het is maar goed dat wij hier een onderzoek uitvoeren. De dieren hebben het slecht en maken op mij een zieke en verwaarloosde indruk”.

Bedreiging
De eigenaar van de dieren is door de politie aangehouden. De man was bijzonder agressief en  bedreigde de inspecteur van de LID met een hamer. De man wordt daarom niet alleen dierenmishandeling ten laste gelegd maar ook bedreiging.

Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De dieren krijgen de zorg die ze nodig hebben.

Bron: Dierenbescherming ©AnimalsToday.nl