Acteur Ezra Miller (20) heeft samen met vier anderen een vlag geplaatst op het middelpunt van de Noordpool. Dit vormde het startsein van een grootschalige internationale campagne om aandacht te vragen voor de bescherming van het Arctische gebied. De Noordpool smelt volgens Greenpeace in hoog tempo weg door onder meer de gevolgen van het broeikaseffect.

Ezra Miller
Foto: nick step via photopin cc

Miller, bekend van de bioscoophit The Perks Of Being A Wallflower, ondernam de barre expeditie naar de Noordpool samen met drie andere jongens die zich hiervoor hebben aangemeld bij Greenpeace. Door de vlag te plaatsen, verklaarde het viertal de Noordpool tot een ‘heilig natuurgebied’ dat gerespecteerd moet worden door de wereld. De vlag die zij daar plantten is ontworpen in samenwerking met modeontwerpster Vivienne Westwood.

Zo’n 3 miljoen mensen hebben aangegeven het project te steunen. Hun namen zitten in een koker aan het banier. Onder deze mensen bevinden zich grote sterren als actrice Cameron Diaz, zanger Jack White van rockformatie The White Stripes en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu.

“Zelfs na de intensieve training die ik heb gehad vind ik het doodeng om deze reis te ondernemen”, stelt Miller in een verklaring. “Maar ik ben ook enorm vereerd dat ik een gezicht mag zijn van deze strijd tegen de onomkeerbare gevolgen die de aarde treffen als we niet nu direct actie ondernemen.”

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser