Wat een alledaagse wandeling had moeten worden in Menlo (Georgia, Verenigde Staten), eindigde in een bijzondere reddingsactie toen de driejarige Husky Banner instinctief aanvoelde dat er iets niet in de haak was. Ze leidde haar baasje naar een kartonnen doos in de bossen waarin ze zeven kittens vonden die in de kou vochten voor hun leven.

Husky
Husky volgt gevoel en redt levens van 7 gedumpte kittens | Foto: Andrew Zaragoza via Compfight cc

Whitney Braley, eigenaar van de dappere Banner, vertelt:

“Banner gedroeg zich erg vreemd die ochtend en ik begreep niet wat er aan de hand was. Ze luistert altijd heel goed naar me, maar deze keer wilde ze niet luisteren toen ik haar terugriep. Banner wilde voortdurend de bossen ingaan en ze uiteindelijk begon ze aan mijn jurk te trekken.”

Nog net op tijd
De dertigjarige Whitney besloot haar vastberaden hond, die erg van slag leek, de bossen in te volgen.

“Banner rende de het bos in en vond een doos waar ze nerveus rondjes omheen liep. Ik had geen flauw idee wat erin zou kunnen zitten.”

Toen Whitney de doos opende dook Banner er direct in en haalde er een kleine witte kitten uit. Ze was geschokt toen ze nog zes andere kittens in de doos vond die vochten voor hun leven in de kou. De kittens maakten geen geluid en Whitney vreesde voor hun levens, maar ze bleken allemaal nog in leven te zijn.

“Iemand heeft ze in die doos gestopt, de doos goed afgesloten en de kittens daar achtergelaten om te sterven. Die persoon heeft waarschijnlijk gedacht dat de kittens op deze plek nooit gevonden zouden worden.”

Banner ontfermd zich als moeder over geredde kittens
Whitney is ontzettend trots op Banner en zegt niet te begrijpen hoe Banner wist dat de kittens daar waren, omdat de kittens bijna bevroren waren en geen enkel geluid maakten.

Whitney heeft de kittens mee naar huis genomen en Banner heeft zicht meteen over hen ontfermd. Banner wijkt niet van hun zijde en wast, kroelt en slaapt met ze alsof het haar eigen kinderen waren. De kittens, die nog geen dag oud leken, hebben een medische controle gehad en totdat ze oud genoeg zijn om geadopteerd te worden mogen alle zeven bij Banner en Whitney blijven wonen.

Ware heldin
Whitney vindt Banner een ware heldin, hoewel ze niet begrijpt hoe de hond het had kunnen weten:

“Op een of andere manier wist ze het gewoon. Ze is een ware heldin. Als zij de kittens niet had gevonden zouden ze het niet overleefd hebben. Ik vind het afschuwelijk dat iemand zoiets kan doen met zulke kleine, onschuldige dieren. Het is zo wreed en harteloos.”

‘Wet nurse’
De kittens hebben inmiddels hun eigen ‘cat wet nurse’ die ze voedt. Dit is een poes die zelf kittens heeft gehad en nu deze zeven kittens borstvoeding geeft. Volgens Whitney houdt Banner een ‘liefdevol oogje in het zeil’.

Bron: The Mirror ©AnimalsToday.nl Rianne Kingma


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.