De vrouw die afgelopen maart haar hond in een vuilcontainer dumpte krijgt het dier niet meer terug. Ook heeft zij van de rechter een houdverbod van drie jaar opgelegd gekregen. Daarnaast heeft zij een boete van driehonderd euro een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van drie jaar gekregen.

afvalcontainer
Houdverbod voor vrouw die hond in afvalcontainer dumpte | Foto:Richard Masoner / Cyclelicious Flickr via Compfight cc

Het hondje, een vuilnisbakkie, werd door de oplettende chauffeur van de vuilniswagen opgemerkt toen hij voor een storing aan zijn wagen terugreed naar de milieustraat. Na geblaf te hebben gehoord zijn hij en zijn collega’s op onderzoek uit gegaan. Nadat ze de hond, die in een linnen zak zat, hadden gevonden hebben ze hem overgedragen aan de medewerkers van het dierenasiel. De eigenaresse van de hond kon worden achterhaald, omdat het dier gechipt was.

https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/1976025259087965

De vrouw verklaarde de hond te hebben gedumpt, omdat ze bang was dat het dier niet mee mocht als ze zou verhuizen. Ze hoopte dat iemand anders goed voor de hond zou zorgen. Zelf was zij niet bij de rechtszaak aanwezig, omdat ze vorige week is opgenomen in een instelling.

Bron: Omroep Brabant ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.