Op Goede Vrijdag hebben medewerkers van een vuilniswagen een hondje gered dat lag verscholen tussen het vuil. De politie heeft de eigenaresse van de hond inmiddels opgepakt.

hondje gered
Foto: ANP

De chauffeur van de vuilniswagen hoorde luid geblaf uit de wagen komen. Met enkele collega’s is hij toen achter in de wagen gaan kijken.Tussen het vuil lag een hondje verstopt in een linnen zak. Het hondje heeft super veel geluk gehad en is er bovendien ook nog redelijk ongeschonden uitgekomen met slechts wat wondjes aan zijn kop. Volgens de medewerkers van de vuilniswagen heeft het hondje hooguit een uur achter in de bak van de vuilniswagen gelegen.

https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/1976025259087965

Het hondje van het vuilnisbakkenras kan onmogelijk zelf in de vuilniswagen zijn gekropen. Naar alle waarschijnlijkheid is hij na een ronde langs een aantal ondergrondse containers in de vuilniswagen terecht gekomen. De chauffeur moest voor een storing terug naar de werkplaats en daar hoorde hij het geblaf. Na het bevrijden van het hondje hebben medewerkers van de dierenambulance zich ontfermd over het geredde dier. Zij hebben met het hondje een bezoek aan de dierenarts gebracht.

De 33-jarige eigenaresse van het hondje dat gechipt was, is inmiddels door de politie aangehouden en zit nog vast. Ze zou zelf haar hondje in de linnen zak hebben gedaan en in de afvalbak hebben gestopt.

Bron: Omroep Brabant ©AnimalsToday.nl Lianne Raat