In de nacht van zaterdag op zondag is in Tilburg een Jack Russell om het leven gekomen door vuurwerk. Het ongelukkige dier snuffelde aan een buis met zwaar vuurwerk, dat op dat moment ontplofte. Stitch overleed ter plekke.

vuurwerk
Een Jack Russell | Foto Credit: schessi282 via Compfight cc

Mortieren in woonwijk

Na het uitlaten ontsnapt Stitch, een van de twee honden van Miquel de Lor, en schiet naar het eind van de straat, waar een vuurwerkpartij staat opgesteld met meerdere mortieren. Terwijl De Lor achter zijn hond aanloopt ontploft een mortier. Hij rent naar de plek waar een enorme rookwolk neerdaalt en treft zijn hondje bloedend aan.

Hevig ontdaan vertelt De Lor aan Omroep Brabant:

“Ze is gewoon overleden, ter plekke. Ik riep haar en ze keek me nog een keer aan met haar kopje omhoog, ze ging liggen en toen was het afgelopen. Tien jaar heb ik haar gehad en nu is ze weg. Ik heb er veel verdriet van.”

Getuigen gezocht

De daders zijn verdwenen en hoewel er volgens De Lor zeker twintig mensen op straat waren wist helaas niemand te vertellen wie de buis met vuurwerk had neergelegd. Wie meer over de herkomst van het vuurwerk weet wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Of anoniem via: 0800-7000.

Bronnen. AD.nl en OmroepBrabant.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven