Franse modegigant haalt angora uit de voorraad na campagne van PETA en haar internationale zusterorganisaties

Het Franse kledingbedrijf Lacoste heeft zojuist bevestigd dat het producten van angorawol zal verwijderen en heeft verzocht om toegevoegd te worden aan de lijst van PETA UK met retailers die geen angora verkopen.

Lacoste
Foto Credit: Pet Info Club via Compfight cc

“Als onderdeel van haar CSR [Corporate Social Responsibility] beleid, kunnen we bevestigen dat Lacoste geen plannen heeft om materialen van angora te gebruiken in haar aankomende collecties”, zegt het bedrijf in een statement.

“Door te beloven de verkoop van alle angora te stoppen en dit wrede product van haar internationale websites en uit de schappen te halen, heeft Lacoste de juiste beslissing genomen voor dieren en consumenten”, zegt PETA oprichter Ingrid Newkirk. “De productie van angora is wreed, en PETA verzoekt de laatste overgebleven retailers om te leren van de ervaring van Lacoste en laten zien dat wreedheid tegen dieren geen plek heeft in hun winkels.”

In het baanbrekende onderzoek van PETA Azië is te zien dat konijnen die geschoren of geknipt worden ook enorm lijden tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak vastgebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een zeer beangstigende ervaring voor een prooidier. Anderen worden in de lucht gehangen aan hun voorpoten. Konijnen hebben een hele dunne huid, en de scherpe gereedschappen om mee te knippen verwonden hen haast onvermijdelijk terwijl ze wanhopig proberen te ontsnappen.

De angorafokkerij industrie sluit deze intelligente dieren ook jaren lang alleen op in kleine, vieze draadstalen kooien die in hun gevoelige pootjes snijden en zorgen ervoor dat ze hun normale gedrag en bewegingen niet kunnen uitoefenen en niet met andere konijnen kunnen omgaan. Dit zijn de standaard praktijken in de barbaarse angora industrie. Of konijnen nu zijn geplukt of geschoren, als in het etiket “angora” staat, betekent het dat konijnen hebben geleden. Er is simpelweg geen manier om angora op verantwoorde wijzen te verkrijgen, daarom zijn zo veel bedrijven al over gestapt naar humane producten zonder dierlijke materialen, die reeds beschikbaar zijn.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie over angora.

Persbericht PETA