In de straten van New Brunswick in de Amerikaanse staat New Jersey zwerft al enige tijd een man rond: Dimitri. Buurtgenoten kennen hem en zijn hond Blackie inmiddels goed; hij is bijna niet meer weg te denken uit de buurt. Maar in New Jersey kan het behoorlijk guur weer worden. Afgelopen winter was extreem koud en duurde erg lang. En dit jaar is de eerste sneeuw alweer gevallen. De straten van New Brunswick zijn niet geschikt voor een dakloze man en zijn hond.

dakloze
Foto via crowdfundingspagina YouCaring.com

Dimitri is al meerdere malen opvang aangeboden en iedere keer op dezelfde voorwaarde: hij moet zijn hond weg doen. Maar Dimitri blijft weigeren:

“Blackie is mijn alles, de enige vriend die ik heb, hij eet beter dan ik en heeft het warmer dan ik. Maar ik ben veel liever dakloos dan dat ik mijn beste vriend kwijtraak.”

Met Dimitri gaat het niet goed: hij is diabetespatiënt en moet medicijnen nemen, maar zijn hond zal hij nooit opgeven. Daarom zijn buurtgenoten een crowdfundingsactie begonnen, om Dimitri en Blackie een dak boven hun hoofd te geven. Het doel is om $1.000 bij elkaar te krijgen.

Laten we hopen dat het gaat lukken om Dimitri en Blackie een warm onderkomen te geven, voor de ergste kou aanbreekt.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor