In het zuidoosten van Turkije hebben 500 schapen de dood gevonden toen zij een schaap achterna sprongen dat probeerde over een afgrond heen te springen.

honderden schapen
Honderden schapen sprongen in een ravijn in Turkije | Foto: Wikimedia Commons

Een schaapsherder was getuige van het eerste schaap dat kennelijk van de ene klif naar een andere klif wilde springen, maar helaas de afstand niet wist te overbruggen en zeker 20 meter het ravijn in stortte.

Volgens Turkse media is de schaapsherder daarop de dorpelingen waartoe de kudde behoorde gaan informeren over het incident.

Hele kudde volgt
Bij terugkomst trof men een afschuwelijk tafereel aan. Niet alleen het eerste schaap lag dood in het ravijn, maar de rest van de kudde was hem gevolgd en alle 500 schapen werden dood aangetroffen.

Onbegrip
Wat het eerste schaap er toe heeft gedreven een kloof te willen overbruggen die te groot was is onduidelijk. Waarom de rest van de grote kudde volgde is minstens zo onbegrijpelijk en bijzonder triest.

Voor de dorpelingen is het een groot verlies. Zij hebben lokale autoriteiten ingeschakeld om tezamen in het massagraf hun eigen schapen te kunnen identificeren. Dorpeling Ahmet Karatas:

“We zijn enorm geschokt. We zijn 500 dieren verloren. We hopen op steun van de overheid.”

Bron: AD ©Animals Today Rianne Kingma