Ratten en katten staan niet bekend om hun sterke onderlinge vriendschap, maar in dit kattencafé aan Atlantic Avenue in New York is sprake van ‘vrede en harmonie tussen de harige dieren’. Het Brooklyn Cat Cafe biedt de bezoekers niet alleen een zachte cafékat om te aaien; ze hebben ook spinners om te adopteren. Speciaal voor de adoptiekittens zijn twee knaagdieren gerekruteerd: Emile en Remy, die heel zorgzaam blijken te zijn. En dat tot wederzijds genoegen.

kattencafé
Brooklyn Cat (and rat) Cafe in New York | Foto: screenshot video Barcroft Animals/YouTube

Kattencafés zijn niets nieuws meer, hoewel het eerste bezoek aan een kattencafé iedereen zal bijblijven. De meeste kattencafés werken samen met een asiel in de buurt, om zo via het café adoptiekatten voor te stellen aan het publiek.

Warmte en aandacht
Net als overal in het asiel zitten daar natuurlijk veel kittens tussen, en die vergen veel zorg, maar ook belangrijk: nestwarmte en aandacht. De interactie met mensen of andere dieren op jonge leeftijd helpt mee om een kitten te trainen in het hebben van sociale contacten op latere leeftijd. En dat wordt zeer gewaardeerd door een potentieel baasje, want dat zoekt natuurlijk een lieve en sociale, benaderbare kat.

kattencafé
Foto: screenshot video Barcroft Animals/YouTube

En de ratten?
Tot nu toe is dit #GNvdD geschreven vanuit het perspectief van de katten, maar hoe wordt dit ervaren door de ratten? Deze ratten zijn zeer intelligente, volwassen dieren en kunnen prima voor zichzelf zorgen, besluiten om dingen te doen of juist niet, en om iets te willen leren. Of Emile en Remy door een besluit of door een natuurlijke aandrang voor de kittens willen zorgen, is een vraag die we graag meegeven voor een goed gesprek.

kattencafé
Foto: screenshot video Barcroft Animals/YouTube

Schone dieren
Een klant van het kattencafé vertelt:

“Ik hou van ratten, ik hou van katten. Ratten zijn ontzettend intelligente, sociale en schone dieren. Net als katten. Over ratten wordt altijd gedacht dat ze vies zijn, zoals metroratten, maar daar is hier helemaal geen sprake van, en ratten zijn juist ontzettend hygiënische dieren.”

Bekijk hieronder hoe het allemaal zo kwam:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: Barcroft Animals/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.